Рецепт вихідного дня: soup du jour. Vol. 3

Foodie
27.08.2023
ТЕКСТ: Олексій Нілов
Недільний обід з Олексієм Ніловим
ПОДЕЛИТЬСЯ

Кажуть, коли ви освоїте технологію приготування, вам більше не потрібно буде заглядати в рецепти. Це справжня правда. Ось, наприклад, суп вішисуаз, який зазвичай подають прохолодним. Це класика французької кухні, він ультра-простий у приготуванні. Майже як каша із сокири. Сам по собі він досить нудний, тому краще його розбавити та надати відтінків за рахунок різних бульйонів (рибного, яловичого, курячого) та додавання шматочків риби, м'яса чи морепродуктів. Та не забувайте про спеції.

Отже, на одну порцію беремо: 2 середні картоплини (у мене – сині), 1 маленька цибуля-шалот (в оригіналі – порей, але можете сміливо брати будь-яку цибулю), 1 столову ложку вершкового масла, 1 столову ложку оливкової олії, 2 лаврових листя, свіжомелений перець, сіль, воду та 40 мл вершків жирністю 20%. Для подачі: 3 маленькі восьминоги, гілочку петрушки і трохи лимонної цедри.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цибулю та картоплю очистити і дрібно нарізати. У сотейнику розігріти олію, пасерувати цибулю з лавровим листом, додати картоплю, обсмажувати 3 хвилини на середньому вогні. Далі залити овочі водою так, щоб лише покрити їх. Варити вміст сотейника до готовності. Тим часом на сухій сковороді трохи підсмажити заздалегідь відварених восьминогів – для кольору. Як тільки картопля буде готова, зняти сотейник з вогню, додати сіль, перець і вершки, все пюрувати занурювальним блендером до стану крем-супу. Якщо він буде густуватий, знову додати вершки. Налити суп у порційну тарілку, викласти восьминогів, прикрасити петрушкою та цедрою лимона.

Суп зазвичай подають холодним улітку.

 

Читайте також: Рецепт вихідного дня: coq au vin (півень у вині)

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).