Поет Юрій Іздрик знявся у тизері фільму режисерки Ірини Цілик "Я і Фелікс"

Новини
25.06.2020
ПОДЕЛИТЬСЯ
8-го хлопця Тимофія грає син режисерки Андрій
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український прозаїк та поет Юрій Іздрик знявся у тизері фільму режисерки та письменниці Ірини Цілик "Я і Фелікс". Фільм став екранізацією роману Артема Чеха "Хто ти такий?", який буде опубліковано навесні 2021 року. 

За сюжетом картина розповість історію про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х, його сім’ю, друзів, перше кохання і відносини з колишнім контррозвідником Феліксом.  

"Ми ще шукаємо лице цього фільму, бо говорити про наші 90-ті можна дуже по-різному. Я сама ловлю себе на тому, що негативні спогади про моє дитинство і юність досі зі мною, але я бачу їх доволі розмито, бо фокус своїх спогадів наводжу переважно на інше: на залиті сонцем двори, біганину з друзями, замазані зеленкою коліна, щасливі моменти єднання з батьками (коли у них було все добре), домашні свята, походи в ліс і на рибу, перегляди діафільмів, музику, яка так часто  звучала в моїй квартирі, забавки з татовими нунчаками, ігри, розмови — оце все, що в мене ніхто не забере. Тому і в цьому фільмі я планую часто йти таким шляхом. Звісно, тут важливо не переступити тонку межу й не романтизувати ті досвіди, які водночас нас травмували. Цього також було повно, авжеж", — розповідає режисерка Ірина Цілик.

"У даному випадку не так важливий сценарій, як ім'я режисера. Я вже казав Ірі у відповідь на її "я боялася, що ти не погодишся": "Це якби Мартін Скорсезе подзвонив Аль Пачіно і сказав: "Чувак, ти хочеш у мене зніматися?" Ну, звісно, що так. Поки це лише тизер, а далі буде видно. Зараз відбувається процес становлення хімії між виконавцями головних ролей. Треба знайти контакт і правильні інтонації. А ще наша дружба з Іриною – невідомо, чи вона допомагає, чи навпаки… Професійні стосунки і дружба – це не завжди добре", — коментує Юрій Іздрик.

Зйомки "Я і Фелікс" заплановані на осінь 2020 року.

Читайте также: Ірина Цілик про перемогу на фестивалі "Санденс"

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).