"Форма простору": В Києві пройде виставка сучасної скульптури на будівництві

Новости
12.10.2020
ПОДЕЛИТЬСЯ
Арт-галерея усюди
ПОДЕЛИТЬСЯ

22 жовтня відкривається pop-up-виставка "Форма простору", яка пройде на будівництві ЖК "044". Виставка покликана звернути увагу не тільки на об'єкт мистецтва, а й на простір навколо як завершальний елемент сприйняття. Мистецтво розширює його межі, стає лінзою, через яку він сприймається інакше. Разом простір, об'єкт і світло створюють форму, яку неможливо відтворити за інших умов. 

"Ідея експозиції в тому, щоб дослідити межі об'єкта мистецтва, побачити його в конкретному контексті, – каже кураторка і засновниця Port.agency Катя Тейлор. – Ми пропонуємо глядачеві вирушити в подорож будинком, де мистецтво представлене не на готових побілених стінах, а формує простір на етапі становлення і, можливо, змінить його кінцевий результат".

"Ми хотіли змінити уявлення про житлові комплекси бізнес-класу як про стримані суворі будинки з офісами на першому поверсі. ЖК "044" – відкритий до експериментів, зацікавлений у нових трактуваннях сучасного житла і починає діалог з містом через мистецтво, відкриваючи те, що зазвичай приховане: пейзажі з недобудованих секцій, невпорядкованого двору та необроблені, голі стіни, які якнайкраще відтіняють сучасне мистецтво", – цитують BURSAtelier Development. 

У поп-ап-виставці беруть участь: Василь Одрехівський, Денис Шиманський, Маргарита Журунова, Богдан Локатир, Олексій Золотарьов, Олег Капустяк, Дмитро Кропива, Ілля Новгородов, Євген Примаченко, Віталій Протосеня, Данило Шуміхін. Світлова експозиція – Василь Грубляк. 

Відвідати виставку можна 22 жовтня – 1 листопада, з 12:00 до 18:00, за адресою вул. Кирилівська, 37.

Читайте також: Як це було: Відкриття виставки Олександра Клименка в арт-просторі Mandarin Maison

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).