Новий сезон Ukrainian Fashion Week відкрив ретроспективний показ Elena Burenina

Тижні Моди
05.02.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
Діджитал-показ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цього року український бренд Elena Burenina відзначає 15 років з моменту створення. Низку святкових подій з цієї нагоди розпочав ретроспективний онлайн-показ. 

Глядачі мали можливість простежити, як з плином часу змінювалась естетика бренду: від яскравих арт-експериментів, створених в часи навчання Олени у лондонському Central Saint Martins College, до мінімалістичних шовкових суконь та брючних костюмів. 

На головному подіумі в Мистецькому Арсеналі моделі представили найяскравіші образи різних років, серед яких комбінезон та величезний в’язаний капелюх з дебютної колекції «Амбівалентний архетип», за яку Буреніна у 2006 році отримала Гран-прі на всеукраїнському конкурсі «Погляд у майбутнє», арт-сукня з ляльками з колекції Absolute in Vitro 2011 року, чорне пальто з воронами з колекції Not Here 2012 року, плямистий total look з колекції Moray 2019 року та брючний костюм з перлинами з колекції Cloud Dancer 2020 року. 

«Ми півроку збирали речі для цього показу. Найбільш авангардні моделі, як, наприклад, пальто з воронами, у якому на подіум вийшла головний редактор ELLE Соня Забуга, зберігались в моєму персональному архіві, але ми хотіли вибудувати повну картину еволюції бренду, тому надіслали запити нашим клієнтам. В результаті помаранчева сукня летіла до нас з Мілану, а біла шуба зі штучного хутра – з Берліну», — розповідає Олена.  

Разом з моделями на подіум вийшли друзі та зіркові клієнти бренду Elena Burenina: DJ та стиліст Олімпія Вайтмусташ, головний редактор Elle Соня Забуга, співзасновниця компанії Domio Group, запрошений редактор Elle Decoration Юлія Данілова-Мерецька, головний редактор Cosmopolitan Олександра Буринська, бізнес-леді та fashion-блогер Юлія Єрмолаєва та співачка Lida Lee з Monatik Corporation. 

«Я не втомлююсь повторювати, що люди – моє головне джерело натхнення. І для мене було важливо розділити цей особливий момент і ці емоції з друзями. Точніше, навіть не розділити, а примножити, адже поруч з цими неймовірними жінками все сяє яскравіше. Саме підтримка близьких дає мені сили працювати далі», — додає дизайнер.

Читайте також: Анкета дизайнера: Елена Буренина

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).