Яким буде музей Революції Гідності

Новини
23.02.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
"Штурм пагорба"
ПОДЕЛИТЬСЯ

Мінкульт анонсував старт проєктувально-будівельних робіт зі створення музею Революції Гідності. Реалізує проєкт під назвою "Штурм пагорба" переможець архітектурного конкурсу, німецька компанія Kleihues + Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH. Головний елемент будівлі – зигзагоподібний підйом, який веде від майдану Незалежності, меморіалу Небесної Сотні, нагору до вершини музею. Саме вона буде символізувати вирішальний момент штурму 20 лютого.  

Біля будівлі буде розміщена тераса, з якої відкривається грандіозний вид на Хрещатик, майдан Незалежності, центр міста, Дніпро і зелені пагорби на сході. Тут будуть кафе, сувенірна крамничка та зони відпочинку.

На самому фасаді цоколя музею будуть розміщені фотопортрети загиблих героїв. Сам комплекс буде включати Дім Свободи, Дитячий музей, 5-метрову конструкцію "Йолка", атріум, довкола якого розгорнуться поверхи галерей для тимчасових виставок, Дослідницький центр, фондосховище,  лекторій, "амфітеатр" для невеликих заходів та церемоній, кінотеатр.

Біля будівлі також створять меморіальний сад.

Загальна площа будівлі становить 24 587 метрів квадратних. Музей планують відкрити до 2025 року. В бюджеті передбачено 50 мільйонів гривень на його будівництво.

Читайте также: Что нужно знать о протестах в Гонконге — и почему их сравнивают с Евромайданом

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).