В Музеї Ханенків відкриється виставка, присвячена жіночим образам у творах китайських художників

Новини
21.07.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
З колекції XVIII — початку XX століття
ПОДЕЛИТЬСЯ

23 липня у Музеї Ханенків відкриється виставка “Ідеальна. Світ жінки у творах китайських художників XVIII — початку XX століття з колекції музею”.

В експозиції буде представлено вибрані твори живопису, скульптури та декоративного мистецтва, що розкриють образи жінок у творчості китайських художників XVIII — початку XX століття та дозволять дізнатися більше про умови життя і сприйняття жінок у суспільстві минулих століть.

Серед нескінченних заборон і вимог китайські жінки все ж знаходили способи проявити індивідуальність та виступити не лише об’єктом, але й суб’єктом. Хоча упродовж тисячоліть у китайській культурі домінували чоловіки, у її фокусі опинялося і багато жінок із різних верств суспільства. Вважалося, що жінки більше схильні до милосердя та самопожертви, тож часто саме через фемінні образи зображували божества милосердя.

Увагу митців привертали і жінки, які радикально відкидали традиційні життєві сценарії того часу та сміливо бралися за бойові мистецтва і боротьбу за справедливість. Більшість представлених на виставці творів походять із колекції китайського мистецтва подружжя Жаспар, зібраної в Шанхаї в середині XX століття.

Виставка триватиме до 29 серпня. 

Читайте також: Выставка коллекционного дизайна и современного искусства: Что показали на Nomad st. Moritz — 2021

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).