У Києві відбудеться фестиваль нішевих книг, артбуків та зинів Book Champions Weekend

Новини
26.08.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
На даху Kooperativ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Створений видавництвом IST Publishing та коворкінгом Kooperativ, Book Champions Weekend — це фестиваль вихідного дня, який підтримує незалежних і малих видавців, художників та дизайнерів, які не мають можливості представити свої роботи та говорити про них на публічному рівні. 

Як ентузіасти нішевого книжкового виробництва та ексклюзивних друкованих видань, засновники видавництва IST Publishing Катерина Носко, Анастасія Леонова та Борис Філоненко хотіли створити простір, в якому знайдеться місце усім виявам любові до книжок від культури самвидаву та зинів до коміксів і фотобуків. Впродовж 28-29 серпня на фестивалі можна буде відвідати воркшопи, дискусії, дебати та лекції, а також завітати на Book Champions Party, аби відсвяткувати цю подію з келихом у колі однодумців.  

Організатори прагнули створити тимчасову платформу, де фотокниги, книжки про мистецтво, комікси та графічні романи, а також інші лімітовані друковані візуальні видання стануть доступними для широкої громадськості. Особливою складовою цього фестивалю є нетворкінг, аби всі причетні могли познайомитися та відчути себе частиною однієї книжної спільноти.

Серед найцікавіших подій фестивалю вихідного дня можна виділити декілька: у суботу буде проходити воркшоп, на якому художниця Катя Лесів для обмеженої кількості учасників буде показувати методи створення власного артбуку. В той же день буде розмова з ілюстратором Сергієм Майдуковим та журналістом Олексієм Тарасовим про нещодавно випущену книгу KYIV by Sergiy Maidukov.

Також кінокритик Лук’ян Галкін проведе дискусію з українськими режисерами, які зробили фільми на основі творів українських письменників, на тему “Книжка на великому екрані. Як українському автору екранізувати свій текст”. В неділю відбудеться розмова “Чому всі хочуть робити фотокниги?” з Booksha Publishing, музеєм сучасної фотографії Moksop, видавцем артбуків Redzet та Катею Лесів. 

Завершувати вікенд будуть дебати на тему “Електронна VS друкована книга”, в яких зіштовхнуться протилежні погляди, а модерувати розмову буде засновник Platfor.ma Юрій Марченко. 

Одночасно з подіями відбувається дводенний ярмарок, куди запрошуються малі незалежні видавництва та окремі автори, що створили самостійно книжки, з акцентом на візуальні видання. Усі дні ярмарок супроводжується book signing авторів на стендах видавництв.

Повний розклад фестивалю можна знайти тут.

Читайте также: PinchukArtCentre видав книгу «Камінь б'є камінь» з нагоди персональної виставки Нікіти Кадана

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).