Ксенія Шнайдер, Олена Рева та ще 30 українських знаменитостей разом із дітьми прибрали парк у Києві

События
21.10.2021
ПОДЕЛИТЬСЯ
З командами Milk Kids та "Україна без сміття"
ПОДЕЛИТЬСЯ

Команди Milk Kids та "Україна без сміття" провели перший екопохід у межах серії освітніх екопоходів для дітей і дорослих. Близько 30 українських знаменитостей, дизайнерів та лідерів думок прибрали територію Голосіївського парку у Києві разом зі своїми дітьми. До акції долучилися Олена Масюткіна, Ксенія Шнайдер, Олена Рева, Аліна Долініна, Оксана Стехіна, Анна Думчєва та інші.

Перед початком екопоходу команда УБС провела невеличку лекцію про сортування та відповідальне споживання. Про складні речі дітям розповідали доступно – з історіями про сміттємонстрів із діджитал-гри Trash Hunter. Ця гра — перший подібний освітній проєкт про сортування та відповідальне споживання в Україні.

Маршрути, які найбільше потребували прибирання, проклав тренер зі скандинавської ходьби Іван Ісаков. УБС-команда запропонувала дітям разом із дорослими прогулятися ними й зібрати на своєму шляху їжу для сміттємонстрів. Наприклад, для Коробасі, яка їсть картонні коробки, Склотарика, який трощить скляні пляшки, Пляшика, який полюбляє пластикові пляшки.

Усього за годину учасники першого екопоходу зібрали близько 4 кубічних метрів відходів. Серед них - PET-пляшки, поліетиленові пакети, скло, метал і папір. Турбуючись про Голосіївський парк, збирали також і залишкове сміття. Всі відходи "Київкомунсервіс" вивіз на переробку та утилізацію.

"Ми в Milk Kids впевнені, що корисні екозвички важливо набувати з самого дитинства. Маленькі кроки кожного ведуть до великих і глобальних змін, саме тому ми ініціювали такі екопоходи, що мають донести важливість сортування та започаткувати традицію спільних прогулянок із користю для довкілля в колі однодумців", — коментує Олена Масюткіна, засновниця еко-концепт-стору Milk Kids.

Лариса Таранець, менеджерка з розвитку УБС, зазначила, що чим раніше діти зрозуміють, як правильно сортувати відходи, тим краще для їхнього майбутнього та екології в цілому. "Так ми не тільки берегтимемо довкілля, а й сформуємо важливі цінності в молодого покоління", — підсумовує Лариса.

Відзначимо, "Україна без сміття" — соціальний стартап, який популяризує культуру роздільного збору відходів. Вони першими в Україні відкрили громадський простір для сортування. 

Читайте також: MILK KIDS eco concept store разом з онлайн-галереєю Spilne Art відкривають виставку молодих художників

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).