Under the Open Sky: У Берліні проведуть благодійну вечерю, аби зібрати ще більше коштів для українських бійців

Новости
11.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
100% прибутку передадуть Kyiv Volunteer — об’єднанню з 23 ресторанів і кафе Києва
ПОДЕЛИТЬСЯ

Для привернення уваги до України й отримання допомоги створено серію заходів Under the Open Sky. Перший захід відбудеться вже 12 квітня у Берліні, а 100% зібраних коштів будуть відправлені на підтримку Kyiv Volunteer. 

З першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну українці звертаються до НАТО з проханням закрити небо над Україною, щоб захистити свої будинки, життя та близьких від снарядів, бомбардувань та смертоносних ракетних обстрілів. Досі усі звернення залишаються без відповіді. А десятки мирних міст зруйновані, спалені дотла, мільйони людей втекли зі своїх домівок, а тисячі жорстоко вбиті. 

Щоб привернути увагу до трагічної ситуації в Україні і сприяти гуманітарній допомозі, український готельєр Василій Гроголь разом з українськими культурними діячами та німецькими підприємцями у ресторанному та готельному бізнесі заснував серію заходів Under the Open Sky. “На 40-й день війни увага людей розсіюється. Об’єми гуманітарної допомоги зменшуються. Проте війна триває. І наша задача – продовжувати. Говорити. Підтримувати”, – зазначив у своєму дописі в Instagram Василій Гроголь.  

Першим заходом у рамках серії стане вечеря в чотири руки у берлінському ресторані Lovis Restaurant від шефині ресторану Софії Рудольф і шефині київського ресторану Wine Love Катерини Єфімчук. Усі зібрані кошти будуть передані на підтримку Kyiv Volunteer — об’єднання з 23 ресторанів і кафе Києва, які щодня надають понад 15 000 порцій для українських бійців, лікарень, дитячих садків та будинків престарілих.  

Для вечері, що відбудеться 12 квітня, Катерина приготує страви з тих самих інгредієнтів, які використовує щодня для приготування страв для українських захисників. Важливо, що організаційні кошти за меню, напої та персонал вечері сплачують партнери вечора Wilmina та Design Hotels. Завдяки цьому 100% зібраних пожертв будуть передані Kyiv Volunteer.  

Також на заході для попереднього перегляду будуть представлені роботи з виставки Маші Реви та Івана Грабка. Їхня виставка, присвячена російсько-українській війні і відчуттям, які переживають зараз українці, відбуватиметься у Берліні з 27 квітня по 1 травня. 

«Серія художніх робіт, створених для цієї виставки, є щоденником образів, який відображає неприйнятну присутність геноциду та болю, принесених російським вторгненням на нашу землю, а також силу пір року, коли весна приходить незважаючи ні на що», – каже Маша Рева.

«Війна пронизала все моє життя, я бачу її щоранку на скатертині, у взутті, у тому, як дитина грає з котом, за порогом мирної реальності, жах починається на кожному кутку й поверхні. Образ, про який я тільки знав, ожив переді мною. Він з’являється і стирчить з темряви, в якій живе, там йому добре і комфортно», – додає Іван Грабко.

Більше інформації про вечерю тут.

Більше інформації про серію заходів Under The Open Sky і виставку Маші Реви й Івана Грабка тут.

Долучитися до благодійних пожертв можна тут.

 
Читайте також: Бренди, що відновили роботу під час війни, можна знайти за допомогою сервісу UkrBrandsNow.com

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).