На базі 5-го пологового будинку в Києві відкрилося тимчасове відділення "Лелека"

Новини
11.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Команда переїхала з обстріляної будівлі у Пущі-Водиці
ПОДЕЛИТЬСЯ

Приватний пологовий будинок «Лелека» повідомляє, що відновив ведення пологів. Тимчасове пологове відділення вже відкрито та облаштовано на базі державного пологового будинку № 5 у Києві. «Лелека» залучила до роботи своїх співробітників та перевезла обладнання з обстріляної будівлі, розташованої у Пущі-Водиці. 

Пологовий будинок чекає тут на своїх пацієнток та нових породіль, які знаходяться у Києві або мають можливість добратися до закладу.

Зазначимо, що з першого дня війни «Лелека» опинилася в епіцентрі бойових дій. Команда спеціалістів пологового будинку, попри звичну роботу з вагітними та породіллями, відразу почала надавати допомогу й пораненим. Проте російські нелюди цілеспрямовано обстрілювали будівлю медзакладу, що ставило під загрозу життя та здоров’я усіх присутніх в ньому. Тому 9 березня «Лелека» вимушена була евакуювати пацієнтів і персонал та призупинити прийом.

«Ніхто, і «Лелека» також, не очікував, що росія все-таки піде повномасштабною війною на Україну. Ще більше ми не очікували, що ця орда візьме за ціль лікарні та пологові будинки й наш заклад зазнає обстрілів і ракетних ударів, що призведе до вимушеної евакуації та призупинення роботи. Так, війна принесла хаос та жах у життя кожного. Проте ми не опускаємо руки – ми працюємо та робимо все можливе задля допомоги нашим пацієнтам», — розповідає команда.

На жаль, через спричинені руйнування будівлі пологового будинку безпечний прийом пацієнтів тут поки що неможливий. «Щиро віримо, що зовсім скоро запанує мир і «Лелека» знову наповниться милими й добрими звуками, серед яких найбажаніший – перший крик наших маленьких немовляток-лелечат», — з оптимізмом зазначили в «Лелеці».

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).