Архітектурне бюро "ФОРМА" представило проєкт тимчасового житла для митців

Новини
21.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Emergency Art Shelter
ПОДЕЛИТЬСЯ

Київське архітектурне бюро "ФОРМА" та громадська організація "Музей сучасного мистецтва" представили спільний концепт Emergency Art Shelter — резиденції, де зможуть працювати й жити митці, музиканти, архітектори, художники та представники інших творчих спеціальностей, які через війну змушені були покинути свої домівки.

"Наша мета — захистити художників та повернути їм їхню зброю. А також об’єднати українських митців у безпечних притулках в Україні та забезпечити необхідні умови для роботи", — кажуть автори проєкту. Також вони підкреслили, що хочуть об’єднати митців із різних регіонів України та дати їм можливість робити свій внесок під час війни, адже міжнародні медіаплатформи також є полем битви.

Першу резиденцію, розраховану на 12-24 особи, планують запустити біля Ужгорода. Будівля буде зведена зі збірних елементів, це дозволить використовувати її протягом тривалого часу без додаткових витрат на ремонтні роботи.

У подальших планах — розширення проєкту в інших українських містах.

Партнери проєкту: "МістоДія", Bettter.Community, Stockholm Studios та "Павільйон культури".

 

Читайте також: 

Сотні свічок для вшанування загиблих: У столиці Португалії пройшла найбільша акція на підтримку Маріуполя

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).