Чому варто послухати вебінар "Історія українського народного вбрання: 18 — початок 20 століття"

Новости
26.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Від освітнього проєкту modeis.me.
ПОДЕЛИТЬСЯ

19 травня 2022 року на платформі освітнього проєкту modeis.me, співвласницею якого є fashion-інсайдерка та стилістка Маргарита Мурадова, відбудеться вебінар «Історія українського народного вбрання: 18 — початок 20 століття».

Проведе його Ярина Дронь, фольклористка, засновниця бренду традиційних прикрас Roots, скрипалька гурту US Orchestra.

«Етнографія — це про кожного з нас, адже всі ми маємо свій рід. Ми не знаємо майбутнього, але можемо дізнатись, що було в минулому: як жили, чим займались, як вдягались, як розважались, яку музику слухали наші предки. В рамках вебінару ми поговоримо саме про традиційне вбрання українців, його особливості та різноманіття, соціальне значення та еволюцію. Чим глибші знання про своє коріння, тим міцніше стоїмо та впевненіше рухаємося вперед. Це про нашу ідентичність», – розповідає Ярина Дронь.

«Сьогодні ми робимо важливий перший крок у напрямку вивчення української культури та моди не тільки у кулуарах та вузькому колі. Як міжнародна освітня платформа, як українці в першу чергу, ми робимо крок до розповсюдження знань про історію України та наших неповторних традицій на світову аудиторію, але починаючи зі своїх співвітчизників. Мені здається, що наші народні вбрання та їхня трансформація крізь сторіччя заслуговують такої ж уваги та вивчення, як і колекції Коко Шанель, Крістобаля Баленсіаги та костюми знаті Середньовіччя. Тож починаємо з себе і далі будемо тільки нарощувати оберти. Не вишиванкою єдиною, так би мовити», – коментує Маргарита Мурадова. 

Вебінар буде корисним всім, хто цікавиться модою та історією України, в тому числі fashion-стилістам і fashion-журналістам, дизайнерам, художникам з костюмів, історикам моди, студентам-фольклористам, блогерам, спеціалістам з SMM і представникам модних брендів. 

Частина коштів від продажу вебінару буде перерахована ЗСУ. Звіт про переказ коштів буде опубліковано в інстаграм-профілі Маргарити.

 

Посилання на вебінар

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).