Стрічку Z, яка має відкривати Каннський кінофестиваль, перейменували на The Cut

Новости
26.04.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Організатори не захотіли бути причетними до рашистської символіки
ПОДЕЛИТЬСЯ

Відомий режисер Мішель Хазанавічус змінив назву свого майбутнього фільму Z, який має відкривати Каннський кінофестиваль. Назва для картини була вигадана ще до початку повномасштабної війни в Україні, але зараз вона почала асоціюватися з рашистською символікою. За словами Мішеля, він не забажав бути причетним до підтримки бойових дій навіть таким чином.

Нова стрічка режисера тепер отримала назву The Cut ("Ріж"), на честь фільму японського режисера Шинічіро Уеди – по ньому і був знятий ремейк.

"З огляду на символізм букви Z від початку війни в Україні та на прохання українських режисерів, я вирішив змінити назву свого фільму. Ця назва, можливо, була смішною, коли ми закінчили фільм кілька місяців тому, але вона вже не смішна, і я не можу цього прийняти. Мій фільм створений для того, щоб приносити радість, і за жодних обставин я не хотів би, щоб його прямо чи опосередковано пов’язували з цією війною. Тому я дуже радий змінити це і в такий спосіб виявити свою цілковиту підтримку українського народу", — прокоментував своє рішення оскароносний режисер.

Читайте також: Естонія та Латвія першими офіційно визнали війну в Україні геноцидом

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).