Джамала отримала нагороду «За визначне лідерство артиста» від Атлантичної ради США

Искусство
12.05.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Також рада відзначила спеціальною нагородою український народ
ПОДЕЛИТЬСЯ

11 травня у Вашингтоні відбулася щорічна церемонія нагородження «За визначне лідерство» від Атлантичної ради США. Премія присуджується найвидатнішим особистостям політики, бізнесу, культури, які борються за цінності трансатлантичних відносин і формують спільне глобальне майбутнє. 

У номінації «Визначне лідерство артиста» за кар’єру однієї з найвпливовіших артисток України та за підтримку українських біженців і Збройних Сил під час війни було відзначено Джамалу. Вона отримала нагороду від імені всіх артистів, які борються за захист української культури й самобутності під час російського вторгнення. Вручила нагороду співачці бізнес-лідерка, виконавча віцеголова Атлантичної ради Едріенн Аршт. 

У своїй промові співачка наголосила на спільних зусиллях боротьби за свободу як у світі, так і всередині країни. 

«Я прийняла нагороду від імені всіх українських артистів, що використовують свій голос, щоб розказати про злочини, що вчиняються росією в Україні. Щодня доносять правду і підсилюють підтримку нашої країни, оберігають нашу культуру та демонструють її унікальність. Це наша спільна боротьба й наші спільні маленькі перемоги», — зазначає Джамала.
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 

Допис, поширений Jamala (@jamalajaaa)

Окрім Джамали Атлантична рада відзначила спеціальною нагородою український народ, який на тлі російського вторгнення показав визначну хоробрість і безстрашність. Подякував за відзнаку в онлайн-включенні президент України Володимир Зеленський. Вшанувавши хвилиною мовчання, він згадав хоробрих українців, які жертвували своїм життям задля майбутнього України. 

Також цього року Атлантична рада нагородила голову Ради міністрів Італії Маріо Драґі («Визначне міжнародне лідерство»), CEO Державного нафтопромислового об'єднання ENI Клаудіо Дескальці («Визначне лідерство в бізнесі»), а також ушанувала діяльність 64-ї держсекретарки США Мадлен Олбрайт. 

 

Читайте також:

У Лондоні відбувся благодійний захід Brave Ukraine

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).