Розповідаємо про Kind Hamper — проєкт, який передає харчі тим, хто їх потребує

Foodie
25.05.2022
А також допомагає українським виробникам продуктів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Kind Hamper for Ukrainians in need — це ініціатива, що має на меті допомогти людям похилого віку, особам з інвалідністю та багатодітним сім’ям з України, а також підтримати локальних українських виробників.

Відвідувач сайту може оплатити один з гастрономічних наборів або ж задонатити будь-яку суму, а Kind Hamper збере продукти, запакує та передасть тим, хто цього потребує найбільше. 

Одне замовлення такого сету — це можливість для українських брендів продовжувати свою справу в цей непростий час, адже локальним фермерам, крафтярам і власникам малих бізнесів зараз важче функціонувати, ніж великим підприємствам. 

Сергій Горюнов — засновник  Kind Hamper for Ukrainians in need

Про ідею створення:

"Кілька років я виступав куратором гастропроєкту продуктових наборів зі "Всі. Свої" та локальними брендами, котрі вкладають душу, цінності й сімейні традиції у свої вироби, — розповідає Сергій Горюнов. — У мене вже був досвід, схема роботи та розуміння, як організовувати проєкт із погляду операційної діяльності. Також у мене був пул виробників, з якими я підтримував зв'язок. А з багатьма з них я сформував теплі контакти ще під час попередніх гастропроєктів".

Цієї весни, перед Великоднем, вже у стані війни, поспілкувавшись з багатьма брендами, Сергій зрозумів два моменти. 

Перший: більшість із них втратили свої основні канали реалізації продукції. Як правило, це були ярмарки та фестивалі. Масові заходи заборонені у воєнний період, аудиторія, побудована на особистих контактах, роз'їхалася, а логістика порушилася.

Другий: на запитання хлопця, чи готові вони запускати виробництво, більшість відповіла "так", у бажанні рухатися, оживати та бути корисним своїм ремеслом: відкривати кухні, закуповувати сировину, працювати й знати, що вони потрібні.

Далі, поставивши запитання, чи буде зараз попит на делікатеси з метою підтримати бізнес, Сергій засумнівався, а запитавши себе, чи буде попит на делікатеси з метою підтримати виробників + на додаток підтримати нужденних і незахищених людей, пожертвувавши їм куплені продукти та подарувавши маленьке свято в ці складні дні,  він в це повірив — і так народилася ідея благодійної ініціативи Kind Hamper (кошик добра) для українців.

Про команду:

Усі, хто з Сергієм залучений у процес, — це його креативні друзі та друзі друзів, які мають необхідні скіли та допомагають у вільний час за ідею та на ентузіазмі, розділяючи із хлопцем філософію бути корисним тут і зараз. До цього моменту до ініціативи долучилися до 5 людей, від яких Сергій отримав допомогу та підтримку, в якості операційного супорта, графічного дизайнера, відеографа, копірайтера. 

Далі, враховуючи бюджет та обсяги роботи й закупівлі продукції, процес підготовки й доставлення наборів, хлопець планує сформувати команду з пакувальників, вантажників та водіїв. Також у пошуку SMM-фахівця, таргетолога та маркетолога, з метою спробувати розповісти про ініціативу та її цінність у західних дружніх країнах, які сьогодні підтримують Україну.

Цілі, які перед собою ставлять Kind Hamper:

Команда поставила собі за мету зібрати 1 млн грн у рамках ініціативи. На цей бюджет вони зможуть:

  • підготувати до 1 000 наборів
  • вручити набори близько 1 000 людей (які, своєю чергою, ділитимуть набір з рідними)
  • купити у виробників понад 10 000 одиниць продукції для наповнення наборів, створюючи їм тим самим можливість працювати.

Також, маючи досвід роботи з малими виробниками, у Kind Hamper є розуміння, що це досить вразливий сегмент ринку щодо впізнаваності серед українців навіть в мирний час. Після перемоги Сергій має намір підключати більше людей та ще більше працювати, щоб популяризувати локальних малих гастровиробників.

Підтримуючи ініціативу Kind Hamper, ви стаєте донорами добра для людей, які особливо потребують допомоги, та підтримуєте економіку України, надаючи змогу малим бізнесам продовжувати свою справу.

Ви можете придбати один із трьох наборів:

  • S — 999 грн;
  • M — 1 599 грн; 
  • L — 2 199 грн.

До гастрономічних сетів входять улюблені українські крафтові продукти: духмяна випічка, м’ясні делікатеси, сири, закуски, намазки та десерти, джеми, шоколад, соуси, медова свічка, червоне вино та багато іншого. Наповнення та пакування наборів може відрізнятися від фото, проте логіку формування набору буде збережено.

 

Замовлення та донат можна зробити на сайті Kind Hamper for Ukrainians in need

 

Читайте також:

ROXOLANA та актор Лів Шрайбер зібрали кошти на медичне обладнання для української лікарні

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).