Як пройшов благодійний концерт фонду Save Ukraine у ​​Тбілісі

ПОДЕЛИТЬСЯ
Його ініціювали продюсер Ноє Сулаберідзе та Іраклі Макацарія
ПОДЕЛИТЬСЯ

Одинадцятого червня у Тбілісі пройшов благодійний концерт на підтримку України, організований фондом Save Ukraine при Міністерстві культури Грузії. Подібні заходи відбулися у багатьох країнах світу. Проведення концерту в Грузії ініціювали продюсер Ноє Сулаберідзе та відомий за участю у топових українських телепроєктах шоумен Іраклі Макацарія.

Грузинський народ із передчуттям чекав майбутньої події, щоб у черговий раз висловити свою підтримку та солідарність Україні у важкий для неї час. Українські біженці та тисячі глядачів, присутні у залі, з трепетом та оваціями зустрічали грузинських артистів. На заході також були присутні офіційні особи та митці. За словами організаторів, концерт обов'язково повториться у серпні, на березі Чорного моря у Батумі.

Ноє, кому належить ідея заходу?

Мені та Іраклі. У перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну ми створили фонд, під егідою якого провели низку гуманітарних акцій: телемарафон, спеціальні репортажі, візит на кордон Польщі та України з гуманітарним вантажем тощо. Благодійний концерт – одна з ідей, у реалізації якої нам допомогло Міністерство культури Грузії. У концерті брали участь усі топові зірки Грузії та українська співачка Оля Полякова.

Україна та Грузія в останні десятиліття досить близькі. Що ви відчуваєте?

Після Грузії Україна – моя улюблена країна. Я там часто бував, там маю багато друзів. Ця країна заслуговує на мир і процвітання. Є ще один важливий чинник, що пов'язує Грузію та Україну, – це спільний ворог, який окупує наші землі. Тому ми були мотивовані провести такий масштабний концерт. Зібрані гроші переказано на потреби постраждалих.

Іраклі, як ви переживаєте події в Україні?

У мене величезна кількість друзів та знайомих з України, з якими я постійно спілкуюсь. Вважаю, що спілкування та моральна підтримка стали особливо важливими для українців після 24 лютого. Ми всі сподівалися, що російська агресія триватиме кілька днів, воєнні дії закінчаться, не поширяться на всю територію країни. Мої відчуття були подвійними, миттєво згадалися дні 2008 року у Грузії. Відчуття розгубленості, страху та нерозуміння того, що насправді відбувається. Все, що в той момент можна було робити, — це максимально розповсюджувати інформацію про злочини, які скоїли російські солдати, збирати гуманітарну допомогу та молитися. І це була позиція абсолютно усієї грузинської нації. Ми все це пережили і, напевно, краще за інших розуміємо, через що проходить український народ. У нашій країні ніхто не підтримує російську агресію, окрім тих людей, які є ворогами своєї країни. Я радий, що ми могли провести благодійний концерт із численними грузинськими зірками, симфонічним оркестром, ансамблем Сухішвілі. Особливе спасибі Олі Поляковій за її мужність та тверду позицію. Наш фонд планує вжити низку благодійних заходів, щоб українці постійно відчували у нас опору. Я впевнений, що перемога України не за горами, але ціна цієї перемоги дуже велика.

 

Читайте також:

"Йди геть!": MONATIK звернувся до війни в арт-проєкті "Буремні вірші"

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).