Google Arts & Culture відкриють розділ з культурною спадщиною України

Новини
30.06.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Важливий внесок для розвитку українського мистецтва
ПОДЕЛИТЬСЯ

На популярній платформі Google Arts & Culture з’явиться розділ з культурною спадщиною України. Там буде розміщено цифровізовані культові картини українських митців і знімки різних інших творів мистецтва. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

"Співпраця МКІП та Google у питаннях цифровізації та збереження культурної спадщини — гарний приклад формату бізнесово-державного партнерства. Це справді гарний кейс, який повинен спонукати поширити цей досвід і на інші країни", — коментує заступниця міністра культури Анастасія Бондар.

Зазначимо, платформу Google Arts & Culture було створено у 2011 році у США. Вона дозволяє користувачам переглядати онлайн колекції та архіви більше ніж 2 000 музеїв по всьому світу. Наприклад, на платформі можна здійснити онлайн-екскурсію по Метрополітен-музею та побачити цінні витвори мистецтва, що зберігаються там.

Читайте також: "Йди геть!": MONATIK звернувся до війни в арт-проєкті "Буремні вірші"

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).