Слухаємо разом: MONATIK представив перший воєнний ЕР

Новини
01.07.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
"ART Оборона"
ПОДЕЛИТЬСЯ

З перших днів широкомасштабної війни та вторгнення російських військ на територію України MONATIK займається активною просвітницькою та волонтерською діяльністю, збирає гуманітарну допомогу для українських воїнів та волонтерів, дає масштабні благодійні концерти в Європі та світі, на яких збирає гроші для ЗСУ. Сьогодні він презентує новий ЕР, до якого увійшли пісні та вірші на воєнну тематику. В аудіотеці артиста це вже другий ЕР після "Мріяти не шкідливо". "ART Оборона" — це свідома повість сучасних літ, у якій поєдналися соціальна терапія, одкровення та акустичне проникливе виконання поезії. 

Головна особливість нового EP — його цілісність як повноцінної музичної альбомної історії. MONATIK, що відомий нам як нонконформіст у поп-музиці, завжди до всього підходить максимально ретельно та детально. Кожна з композицій має право жити окремо, проте, якщо слухати "ART Оборона" у заданому автором порядку, складається цілісна картина: від злості та розпачу, який усі ми пережили 24 лютого, до віри у світле майбутнє. Це однозначно духовний альбом, що сам по собі є єднанням болю, бажання наблизити перемогу та надзвичайно сильної віри.

 

MONATIK: My war story EP. Моя особиста музична історія війни, яка, на жаль, досі триває. Принаймні ті думки, які на сьогодні вдалося перетворити у вірші й музику, в команді з неймовірним саунд-продюсером RMNK. Історія війни в кожного своя, але дуже схожа на інші, тяжка і страшна, проте з вірою у майбутнє. З вірою в нашу перемогу. Майже 5 місяців тривоги, страждання, страху і гніву, спроб відшукати себе, всю сім’ю в розбитих мріях, перетворились на майже 19 хвилин музичних роздумів. Сьогодні найголовніше — не втратити надію, тож маю надію, що "Art Оборона" не отримає продовження і війна скоро зникне з України. А ця музика — зможе відволікти, надихнути, нагадати… Створення музики у ці часи особисто мене рятує і боронить від занурення у кремезну темряву. Моя ART оборона. Для вас…

На обкладинці “ART Оборона” фігурує письмова версія альбому. Артист таким чином натякає на те, що фізично альбом також можна буде побачити. Проте, як і коли, поки що невідомо. 

 

Читайте також:

"Йди геть!": MONATIK звернувся до війни в арт-проєкті "Буремні вірші"

 



ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).