Українські активісти взяли участь у ювілейному 50-му Лондон Прайді

Новини
04.07.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Обравши найважливіші для України гасла з Офісом Президента
ПОДЕЛИТЬСЯ

2 липня в Лондоні відбувся ювілейний 50-й Лондон Прайд, до якого долучилася офіційна українська колона у складі 50 представників. Вона була організована в партнерстві українського патріотичного квір-руху UKRAINEPRIDE та британсько-української волонтерської організації Support Ukraine. Її метою було привернути увагу до війни в Україні своїм маніфестом-проханням, який було розроблено у кооперації з Офісом Президента України.

Українська ЛГБТК+-спільнота була одягнена у total-balcon під час параду. Цей символічний акт був покликаний виразити всю трагедію та втрати, які пережили українці за ці місяці.

Прайд у Лондоні організатори вважають особливо важливим політичним майданчиком з огляду як на міцні партнерські відносини наших країн, так і на ті значні звершення у сфері захисту прав людини, що були виборені Україною в останні роки, за тієї ж партнерської підтримки британців. Поступ України у прагненні до подальшого розвитку демократичних цінностей, у порівнянні з країною-агресором, просто величезний, і ми не можемо втратити вже здобутого.

01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ

Маніфест UKRAINEPRIDE розробили у кооперації з Офісом Президента України. Для збереження життів українців та перемоги України у війні з росією вони закликали до постачання важкого озброєння, посилення санкційного тиску, надання економічної допомоги, збільшення гуманітарної підтримки.

«Більше, ніж будь-хто у світі, ми прагнемо миру. Та мир за будь-яку ціну – не варіант. Не ми почали цю війну. Не ми захопили чужі території. Та ми маємо повернути свої. Україна – це і Херсон, і Донецьк, і Луганськ, і Севастополь. Наші суверенітет та територіальна цілісність – не предмет компромісів», – особливо зазначали UKRAINEPRIDE

Support Ukraine — британсько-українська волонтерська організація, основна мета якої — допомога українцям, що попри війну залишаються в Україні, а також підтримка новоприбулих українців до Великобританії. З першого дня війни гуманітарну діяльність вони вдало поєднали з організацією мітингів та протестів на підтримку України.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).