В Ірані заборонили жінкам зніматися в рекламі. Це порушувало "суспільну порядність"

Новости
09.08.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Таке рішення уряд прийняв після реклами морозива
ПОДЕЛИТЬСЯ

В Ірані заборонили жінкам зніматися в рекламі. Також уряд країни висловився проти використання "жіночих образів" у рекламних кампаніях. Міністерство культури й ісламської орієнтації вважає, що такі дії порушують "суспільну порядність" і "ображають жіночі цінності". Про це повідомляє місцеве видання Radio Farda.

Приводом для нової заборони стала реклама морозива Domino. У відео жінка прямує у машині та зупиняється біля магазину, аби перепочити та з’їсти морозиво. У ролику героїня знята з покритою головою та відкритим обличчям. Критики вважають рекламу неприйнятною. Проти виробника морозива Domino направили судовий позив.

Зазначимо, заборона жінкам зніматися в рекламі з’явилася на фоні череди протестів в Ірані. Все більше місцевого населення підіймає тему вільного вибору у питанні носіння хіджаба. Жінки виходять на вулицю та знімають платки, аби привернути увагу до проблеми. У 1979 році в Ірані з’явився перший указ щодо обов’язкового носіння хіджаба.

Читайте також: Олена Зеленська спільно з МВС представили мобільний застосунок для жертв домашнього насильства

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).