Корсети, криноліни й готичне мереживо у колекції Dior весна-літо – 2023, натхненій модою XVI століття

Тижні Моди
28.09.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Лінійку присвячено сильним жінкам того часу
ПОДЕЛИТЬСЯ

Марія Грація К’юрі представила своє бачення весінньо-літньої колекції Dior. У новій лінійці дизайнерка надихалася архівами модного дому та зверталася до образів сильних жінок середньовічної Франції.

Колекцію весна-літо – 2023 Марія Грація присвятила Єкатерині Медичі. У 1533 році Медичі, що була італійкою за походженням, прибула до французького королівського двору. У тому ж році Єкатерина одружилася з королем Генріхом II. На відміну від інших королев Франції, Медичі мала сильний вплив на внутрішню та зовнішню політику держави. За часи свого правління Єкатерина повернула у моду високі підбори, мереживо і корсети.

Декорації показу продовжували лейтмотив колекції – історію про сильних жінок. Художниця Єва Жоспен надихалася красою дикої природи, а також інстинктивним зв’язком жінок з нею. Шоу супроводжував танцювальний перформанс, за постановку якого відповідала Шерон Еяль, яка вже не вперше співпрацює з Dior.

У колекції весна-літо – 2023 Марія Грація переінакшує тогочасну моду на новий лад. Корсети знаходять нові форми, хоча все ж так само підкреслюють лінію декольте, а спідницям, що нагадують королівські вбрання XVI століття з криноліном, К’юрі додає повсякденного лоску. Також до нової колекції Dior увійшли топи, сукні міні та міді та куртки-бомбери.

Стилістику Середньовіччя в образи весна-літо – 2023 привносить готичне мереживо. Воно доповнює спідниці, сукні та аксесуари нової лінійки Dior. Архіви модного дому з’являються у колекції у вигляді відродженого принта, створеного Крістіаном Діором у 1950-х роках, із зображенням карти Парижа.  

Читайте також: Що всередині: Як виглядає перший бутик Jacquemus і до чого тут машина для попкорну

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).