Каньє Вест відкрив постапокаліптичне шоу Balenciaga весна-літо – 2023, для якого парфюмерка Сіссель Толаас розробила аромат вогкості

Тижні Моди
04.10.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Загроза ядерної війни, забруднена екологія і повернення фашизму
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Парижі пройшов показ колекції Balenciaga весна-літо – 2023. У своєму новому шоу Демна Гвасалія підіймає важливі соціальні теми: повернення фашизму в сучасну історію, загроза світової ядерної війни та забруднена екологія. Замість кольорових подіумів дизайнер представив свої нові творіння посеред розритої землі та бруду, а деякі декорації на шоу й взагалі нагадували воронки, що залишають після себе ракети, – їх для Balenciaga створив один з найпровокативніших художників Іспанії, Сантьяго Сьєрра.

Аромат, який відчували у повітрі гості Демни Гвасалії, розробила парфюмерка Сіссель Толаас. Спеціально для шоу Balenciaga вона створила комбінацію нот, що нагадували запах вогкості, бруду та розкладання. Сам Демна називає новий показ "дуже своїм". Грузинський дизайнер знає про досвід війни не з новинної стрічки. За словами Гвасалії, те, що він був геєм, тільки погіршувало ситуацію.

"Я відчував себе так, ніби мене вдарили по обличчю за те, хто я є. Але ти маєш встати і продовжувати йти, щось на кшталт хрестового походу з розуміння того, хто ти є", – зізнався дизайнер.

Шоу весна-літо – 2023 відкрив близький друг Демни Каньє Вест. На "подіумі" він з’явився в об’ємній куртці, яка нагадувала військову форму, широких штанах та масивних чоботах. Образ Йе доповнювала чорна капа з логотипом Balenciaga та кепка. На показі з’явилася й українська модель Саша Жван, яка вже не вперше бере участь у шоу світових брендів. Саша примірила чорне мідіпальто та чорний костюм вільного крою.

Також у колекцію Balenciaga весна-літо – 2023 увійшли об’ємні бомбери, шкіряні куртки, широкі штани з шерсті, штучної шкіри та деніму, максісукні та класичні костюми. Серед аксесуарів – шарфи-"змійки" й дитячі іграшки-сумки. Кольорами наступних сезонів, за версією Демни, мають стати чорний, темно-синій, бежевий і рожевий відтінку bubblegum.

Читайте також: Гайдер Аккерман створить кутюрну колекцію для Jean Paul Gaultier

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).