Все, що блищить: золото в колекціях Saint Laurent – лейтмотив нової виставки паризького музею творчості Іва Сен-Лорана

Новини
13.10.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Gold: Les Ors d’Yves Saint Laurent
ПОДЕЛИТЬСЯ

У паризькому музеї творчості Іва Сен-Лорана відкриється нова виставка. Експозицію Gold: Les Ors d’Yves Saint Laurent присвятять блиску в колекціях дизайнера, у тому числі – золота. У рамках виставки гості зможуть побачити найвидатніші роботи Сен-Лорана: образи з колекцій 60-х років, аксесуари з лінійок haute couture та інші експонати.

Куратором виставки стала директорка музею Ельза Яннсен. На створення експозиції її надихнуло дослідження творчості Іва. "Я бачила золото всюди. Все світилося: ламе, пояси, туфлі – усе блищало", – розповідає Ельза.

Виставку Gold: Les Ors d’Yves Saint Laurent відкриють три жакети дизайну Іва Сен-Лорана, декоровані золотим оздобленням. Їх дизайнер створив для показу Тижня високої моди у 1962 році. Жакети транслювали бажання Сен-Лорана "освітлювати жіночу красу". Також у музеї планують ексклюзивно представити золоті головні убори з колекції haute couture, створеної у 1967 році.

Виставку доповнять архівні знімки Іва Сен-Лорана, розвішені на стінах музею у Парижі. Фотографії покажуть "життєрадісну сторону людини, що стояла за Домом високої моди". На знімках гості зможуть побачити Іва в оточенні таких відомих людей, як Мік Джаггер, Палома Пікассо, Енді Ворхол, Грейс Джонс та інші.  

Експозиція Gold: Les Ors d’Yves Saint Laurent відкриється вже завтра, 14 жовтня.

Читайте також: Том Браун замінить Тома Форда на посаді голови Ради модельєрів Америки

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).