Український бренд Etnodim презентував благодійний проєкт до річниці Революції на граніті

Тренды
20.10.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Жовтень змін
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український бренд Etnodim презентував благодійний проєкт до річниці Революції на граніті. 32 роки тому, у жовтні 1991-го, закінчилася перша українська революція новітнього часу, яку порівнюють зі студентськими протестами у Франції 1968 року. Це був жовтень змін. З 3 по 18 жовтня молодь з усієї України протестувала проти проросійського напрямку для нашої держави та підписання союзного договору. Крім голодування, яке тривало понад два тижні, студенти вперше перекрили рух транспорту в Києві та навіть прагнули зайти до Верховної Ради – а коли міліція планувала розгін, кияни вийшли на вулиці й стали живим щитом для молоді. Прямим наслідком київських протестів була відставка голови Ради міністрів УРСР та виконання низки вимог мітингувальників. Ці акції та голодування відіграли важливу роль у становленні незалежності України. 

У цей період один з учасників революції написав на аркуші: “Майдан Незалежності” — і закріпив його у наметовому містечку, де студенти голодували, хворіли, але трималися одне одного й власної мети. Можна вважати, що саме тоді площа Жовтневої Революції стала майданом Незалежності. Учасники Революції на граніті створювали плакати з такими слоганами: “Я згоден покласти життя на вівтар вільної України”, “Борці за правду і свободу, ви — гордість рідного народу”, “Союзний договір — це тюрма для України”. А ще голодувальники носили саморобні білі стрічки з патріотичними фразами. 

Вже тоді інтелектуальна молодь обрала для України чіткий напрям – свободу і незалежність. Вдячний за їхню сміливість та принциповість, Etnodim запустив благодійний проєкт, покликаний підтримати ЗСУ і водночас нагадати українцям про наш шлях до незалежності.

Бренд створив дві стрічки, червоного і синього кольору, із символічним написом “Воля” – саме такі, які носили учасники протесту 32 роки тому. Вони доступні до придбання на сайті Etnodim та в київському магазині бренду. Вартість однієї такої стрічки – 1200 грн. 

Усі кошти від продажу бренд передасть Збройним силам України, щоб підтримати її захисників та захисниць, які борються за нашу незалежність сьогодні.

Читайте також: The Way Home: Katimo представили колекцію осінь-зима — 2022-2023

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).