Сергій Жадан отримав польську премію, присвячену досягненням у питанні прав людини

Новини
21.10.2022
ПОДЕЛИТЬСЯ
Нагорода імені Серхіо Віейри де Меллу
ПОДЕЛИТЬСЯ

Український письменник Сергій Жадан здобув польську премію. Нагорода імені Серхіо Віейри де Меллу вручається соціальним діячам, що борються за права людини. За перемогу у номінації "Людина" Сергій Жадан отримав 10 тисяч злотих. На своїй сторінці у твіттері письменник зізнався, що кошти він інвестує в оборону Харкова.

"Думаю, для України це сьогодні нагальні та життєво важливі питання – російські окупанти позбавили тисячі наших співвітчизників елементарних прав і свобод. Власне, ця війна і ведеться за наші права, зокрема – за право залишатися собою", – поділився Сергій Жадан.

Польську премію Серхіо Віейри де Меллу було засновано на честь бразильського активіста та дипломата, який загинув під час вибуху у будівлі ООН у Багдаді 19 серпня 2003 року. Нагоду присуджують соціальним діячам та неурядовим організаціям, що борються за мир, права особистості, а також за діалог між релігіями та культурами.

Читайте також: Той загадковий потойбічний світ: Букерівську премію – 2022 отримав письменник зі Шрі-Ланки

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).