Вісім українок потрапили до рейтингу BBC "100 жінок 2022 року"

Новини
07.12.2022
ТЕКСТ: Варвара Федорина
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вісім українок посіли заслужені місця у щорічному списку видання BBC. Рейтинг складається з особистостей, що надихали та впливали на світ протягом року. Проєкт відзначає досягнення жінок в усіх сферах життя — від волонтерства до керування міжнародними організаціями. 

Серед авторитетних жінок України – перша леді Олена Зеленська, волонтерка та політикиня Яна Зінкевич, математикиня Марина Вязовська, лікарка-педіатр Ірина Кондратова, правозахисниця Олександра Матвійчук, парамедикиня Юлія Паєвська, захисниця прав людей з інвалідністю Юлія Сачук та журналістка Крістіна Бердинських.

“Зараз жінка взяла на себе ще більше відповідальності, ніж у мирні часи. Українське суспільство розділилося: на тих, хто був вимушений тимчасово виїхати з країни, і тих, хто залишився, — це і військовослужбовиці, і жінки-медики, і жінки-вчителі — всі, хто не може поїхати, адже має працювати, бо їхня робота важлива. Працюючи на перемогу, вони водночас піклуються про дітей, про інших родичів, тому навантаження на жінку зросло”, — розповіла перша леді в інтерв’ю BBC.

Читайте також: Українка потрапила до списку найвпливовіших жінок 2022 року за версією Financial Times

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).