Рецепт до святкового столу: салат «Ш.У.Б.А» в новому прочитанні

Новини
20.12.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Рецепт закуски від Олексія Нілова
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сьогодні я пропоную спрощену варіацію салату, більш відомого як «Оселедець під шубою», алюзію на тему, більш елегантну і менш ситну. 

Отже, на 4 порції закуски беремо: 4 великих яйця, відварених круто, охолоджених і очищених від шкаралупи, 1 заздалегідь відварений до готовності середній буряк, 1 філе оселедця, четвертину червоної цибулі, 2 столові ложки майонезу, половину чайної ложки діжонської гірчиці, трохи солі за смаком, зелень кропу, столову ложку червоної ікри.

Яйця розрізати на половинки, вийняти жовток. Буряк нарізати невеликими шматочками, викласти в миску, додати до них половинки яєць і залити крутим окропом, повністю покривши вміст. Залишити на 30 хвилин до забарвлення білків у рожевий колір.

Жовтки розім'яти виделкою в піалі, додати дрібно нарізану цибулю, кріп, перець, трохи солі, гірчицю і майонез, добре перемішати.

Половинки яєць дістати з води, вмочити паперовим рушником, дати повністю охолонути. У кожну половинку покласти начинку, зверху — скибочку оселедця завширшки не більше одного сантиметра. 

Прикрасити червоною ікрою і кропом, негайно подати з келихом шампанського або білого сухого вина.

Читайте також: Рецепт для святкового столу: профітролі з малиною та вершковим кремом

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).