Володимир Зеленський записав звернення до річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну

Новости
24.02.2023
ТЕКСТ: Ірина Задорожна
ПОДЕЛИТЬСЯ
Рік незламності
ПОДЕЛИТЬСЯ

Володимир Зеленський записав 15-хвилинне звернення щодо роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Свою промову президент України розпочав згадкою про ранок 24 лютого 2022 року.

“Рік тому в цей день з цього ж місця близько 7 ранку я звернувся до вас із короткою заявою. У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі: Росія почала проти нас повномасштабну війну й ми сильні, ми готові до всього, ми всіх переможемо”, — згадує Володимир Зеленський.

Лідер країни зазначає: “Ми вистояли в перший день повномасштабної війни, ми не знали, що буде завтра, але розуміли — за кожне завтра треба битися. І ми билися, і вигризали кожну добу”.

 

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 

Публикация от Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

 

Президент України також подякував усім, завдяки кому триває наш опір — нашим захисникам та захисницям, Збройним силам України, сухопутним військам, нашій піхоті й танкістам, повітряним й військово-морським сили.

“Завдяки вам стоїть Україна, — висловлює подяку Володимир Зеленський, — і ми витримали лютий місяць та лютий початок війни”.

Обстріли пологового будинку, драмтеатру в Маріуполі, Миколаївської ОДА, площі Свободи в Харкові, вокзалу в Краматорську — ось справжнє нутро нашого ворога. Ми не маємо сумнів, що вони понесуть відповідальність. Ми не маємо сумнів, що нас чекає перемога.

“Це був рік стійкості, рік небайдужості, рік мужності, рік болю, рік надії, рік витримки, рік єдності, рік незламності. Його головний підсумок — ми вистояли, ми не зазнали поразки, і зробимо все, аби цього року здобути перемогу”, — завершує промову Володимир Зеленський.

 

Читайте також: Неба і сонця нема: “Стус центр” опублікував загублений вірш поета

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).