Трохи олії не завадить: Starbucks представляє каву з оливковою олією в Мілані

Новости
23.02.2023
ТЕКСТ: Ірина Задорожна
ПОДЕЛИТЬСЯ
Зміна "святого" напою для італійців
ПОДЕЛИТЬСЯ

Американська мережа Starbucks представляє новий напій в Мілані — каву з оливковою олією, повідомляє The Guardian. Інновацію назвали “олеато” від італійського oliva (оливка) та oliato (олійний, м’який). Асортимент олеато включатиме еспресо з льодом, еспресо мартіні й лате з оливковою олією, приготованим з вівсяним молоком на пару.

Автором ідеї нового виду кави є Говард Шульц, генеральний директор Starbucks. За його словами, під час його подорожі в Сицилію він запозичив новий ритуал — пити ложку оливкової олії з ранковою кавою. Згодом бізнесмен вирішив змішати їх.

“Я був абсолютно вражений унікальним смаком і текстурою, створеними, коли олія першого віджиму Partanna була введена в каву Starbucks” — розповідає Шульц. — Як у гарячих, так і в холодних кавових напоях створювався несподіваний, оксамитовий, маслянистий смак”.

Відвідувачі Starbucks висловили різні думки про новинку: хтось описав напій як “із солодким смаком, який відчувається плавнішим”, а дехто зазначив, що кава та олія мають несумісні смаки.

“Зараз знайдуться люди, які скажуть: оливкова олія в каві? Але доказ у чашці”, — зазначає Говард Шольц.

Олеато, яке дебютувало в Італії, цієї весни з’явиться і в Південній Каліфорнії в США. Цього ж року напій буде представлений в Японії, Близькому Сході та Великій Британії.

 

Читайте також: ChatGPT став доступним в Україні. Як ним користуватися, і які можливості відкриває чат-бот?

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
А-ба-ба-га-ла-ма-га
Так ніхто не кохав. Антологія української поезії про кохання
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).