“Мода повинна тригерити емоції”: колекція Maison Margiela осінь-зима — 2023-2024

Тижні Моди
25.02.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цими днями на Міланському тижні моди ММ6 Maison Margiela представили свою нову осінньо-зимову колекцію. Повернення “Марджелізації”, деконструкції та реконструкції тканин — як лейтмотив цього сезону.

Відомий своїми незвичними кравецькими ідеями, цього сезону друга лінія французького бренду Maison Margiela робить реаналіз звичного гардеробу, створюючи речі в незвичному форматі. Як розповіла творча команду бренду, вони йшли класичним для ММ6 концептом “модульного шляху, “розбираючи і збираючи” речі, тим самим надавши їм різних значень та функцій”. 

Це прослідковується у досить різному стайлингу на ранвей-шоу: об’ємні тренч-коути разом з денімом та шкіряним взуттям фірмового маржелівського металік кольору, поєднання плісованої тканини разом з вовною та звичним трикотажем в одному образі. Таким чином вони показали функціональність нової колекції. Окремі речі були виконані шляхом поєднання різних тканин – трикотажу, попліну та вовни, що допомагає поєднувати різні фактури в готовому образі, але не виглядати занадто об’ємно.

Однією з натхнень для створення цієї колекції бу хіппі-рух 1960-х. Це ми бачимо у квіткових принтах на вузьких топах, джинсах, мінісукнях та денім-куртках. 

Особливу увагу ММ6 приділив тренчам, пальтам та піджакам: зберігаючи класичний стиль крою і просту фактуру тканин, вони міксували, здавалося б, зовсім незрозумілі кольори та елементи, однак які в кінцевому варіанті давали свіжий погляд образам.

“Ми використовуємо прості, скромні матеріали”, - ділиться команда бренду. 

Взуття в цій новій FW колекції посідає окрему сходинку: високі шкіряні напів м’які черевики з об’ємними пряжками інколи скочувалися но нозі моделі, а вже відомий маржелівський металік став яскравим колірним елементом і в жіночому, і в чоловічому взутті різних форматів. Взуттєва історія вийшла грубою, досить масивною, однак вона гармонічно вписується в лаконічний вигляд колекції. Винятком масивної історії можуть бути низькі гострі босоніжки з об’ємною пряжкою, що доповнювали жіночі образи. 

“Концепт колекції має резонувати з реальними людьми. Ми більше не хочемо бути опубліковані у глянці, але хочемо, аби люди вдягали нас у своєму незвичному, цікавому стилі. Мода повинна тригерити емоції”, - креативна команда бренду.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).