5 головних трендів міланського Тижня моди осінь-зима — 2023-2024

Тренды
28.02.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

У Мілані закінчився Тиждень моди осінь-зима — 2023-2024. У новому сезоні безумовним лейтмотивом стало самовідчуття та прагматичність через призму оригінальності — це ми можемо побачити, наприклад, у ранвей-шоу Prada, Bottega Veneta та Ferragamo. Ми зібрали п'ять найцікавіших та найголовніших трендів з Міланського тижня моди, які чекатимуть на нас у наступному сезоні.

Фактурні тканини

У цьому сезоні відбувся справжній бум на кравецьку роботу – Prada презентували спідниці-оригамі, Bottega Veneta розробили фактурну тканину та провели кропітку роботу зі шкірою, Diesel створили оновлену денім-історію з великою механічною обробкою тканин, Gucci презентували історію штучного хутра та паєток. Велика кількість флагманів моди дала зрозуміти, що тренд на наступний сезон – складна фактурна тканина у простому крої (або часто в не надто спрощеному).



Tailor-крій 

Класичними костюмами нікого не здивувати, однак цього сезону з тижня моди в тиждень моду ми помічаємо все більше класичного крою в костюмах, пальтах, жакетах та сукнях – елегантність 00-х повертається. Наприклад, Gucci, Ferragamo, Prada, MM6 Maison Margiela, Bottega Veneta, Max Mara: усі великі бренди так чи інакше вплели нитку елегантності та тендітності й певної “класичності” з допомогою tailor-крою. У той самий час окремі бренди вдалися до яскравих аксесуарів чи взуття, тим самим створюючи власне відображення нульових у сьогоденні.

 

 

Зручний мінімалізм

Після кількох сезонів яскравого максималізму в речах цього сезону більшість брендів повертається до раціонального силуету та зручності. Не дивлячись на дивні принти від Jil Sander, чи деконструкцію MM6 разом з референсами Тома Форда в новій колекції Gucci, речі для FW 23/24 створені з відчуттям полегшення, з вільним рухом та можливістю свободи у власному відчутті. Сюди можна додати прості, але прикрашені образи Fendi, відверті вільні сукні від  Diesel та навіть cукні-кокони від Prada.

 

Великі пояси

І хоча повернення масивних поясів повертає нас до естетики 1970-х, Max Mara презентували яскраву історію поясів. Вони розділяли верхню та нижню частини луку, часто надаючи контраст і силует кінцевому вигляду. Схожі аксесуари були помічені в колекції Giorgio Armani. Поміж Max Mara на Міланському тижні моди подібну історію масивних поясів представили Michael Kors під час Нью-Йоркського тижня моди.

Балаклави

Балаклави по-новому увійшли в модні покази кілька сезонів тому. У майбутньому осінньо-зимовому сезоні Jil Sander пропонує не класичну в’язану балаклаву, а представляє повноцінний головний убір на холодну пору року в різних принтах, яку можна сміливо доповнювати об’ємними прикрасами на шию.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).