Переосмислення фемінності: колекція Dior FW 23/24

Тижні Моди
01.03.2023
ТЕКСТ: Ірина Задорожна
ПОДЕЛИТЬСЯ
Така різна жіночність
ПОДЕЛИТЬСЯ

Сила та тендітність — лейтмотив нової колекції Dior осінь-зима 2023-2024. Марія Грація К'юрі в новому шоу розкриває образ жінки через чорно-білі строгі образи, але водночас повертається до фемінних мотивів, як-от квіткових принтів, спідниць-віночків і блискучих, напівпрозорих тканин.

У новій колекції К’юрі надихається теперішнім та минулим, зокрема 50-ми роками. Все — ода Кетрін Діор, Едіт Піаф і Жульєт Греко, які працювали над ліквідацією ґендерних стереотипів післявоєнного часу.

Креативна директорка Dior у новій колекції представляє спідниці-олівці з високою талією, плісировані й коктейльні спідниці, які знову ж таки стають триб’ютом моді тих часів.

Образи колекції мають зв’язок із натхненницями К’юрі. Наприклад, квіткові візерунки символізують епізод з життя Кетрін Діор, коли вона вирощувала та продавала квіти як послання надії. До того ж одна з футболок демонструє знакову цитату “Je ne regrette rien”, що відсилає нас до культової пісні Едіт Піаф. 

Серед аксесуарів — сережки у вигляді Ейфелевої вежі, чокери з перлинами та чорні рукавички. Взуття відображає амбівалентність колекції: поряд з акуратними туфлями на підборах представлені схожі на берці чорні чоботи. 

Колекція Dior осінь зима 2023-2024 слідує спадщині Крістіана Діора, який також надихався фемінністю. Продовжуючи традицію модного дому, Марія Грація К'юрі пропонує калейдоскоп жіночого образу — сильний, але водночас тендітний.

Читайте також: Гармонія гедонізму: колекція Giorgio Armani осінь-зима – 2023-2024

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).