Jil Sander FW 23/24 – поєднання мінімалізму у відтінках міського стилю та незвичних принтів

Недели Моды
27.02.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цьогорічна колекція Jil Sander, представлена в рамках Міланського тижня моди, суттєво відрізняється від інших колекцій: видиме розширення граней мінімалізму та об’єму разом з незвичними яскравими принтами та великою кількістю різних прикрас – це все про новий сезон.

Люк та Люсі Мейєри, дизайнери Jil Sander, розповіли, що створюючи нову колекцію, вони надихалися 1990-ми та 2000-ми – роками, які їх сформували. 

“Минуле завжди трохи з рожевим відтінком”, - ділиться Люк Мейєр.

Показ відкривав досить незвичний для мінімалістичного Jil Sander лук: об’ємна біло-чорна байкерська куртка з великим горизонтальним лого та байкерські штани, ніби для гонок на Формулі-1. Яскравими елементами були червоні шкіряні рукавиці та бірюзові черевики на знаковому каблуці форми м’якого квадрату. Увесь образ доєднувала мішкувата сумка. Хоча, можливо, сюди не вистачало байкерського шолому.

Схожа стилізація, але в яскравих кольорах зустрічалася і в інших чоловічих та жіночих образах. І хоча не надто відомий своїми кравецькими рішеннями Jil Sander у цьому сезоні відтворив частково бунтарську історію, усе ж лаконічні крої та фактури були.

Довгі сірі, рожеві, зелені та чорні вовняні пальта, костюмні блейзери, максісукні – це все класичні для бренду типи речей, що з’являються з сезону в сезон. Частина образів була поєднана з чепчиками. Узагалі, чепчики у FW23/24 – дуже помітний елемент. Вони так само представлені в різних кольорах і в жіночій, і в чоловічій лініях.

Високі рукавиці в жіночих образах продовжують тенденції на “opera gloves”, що з’являються на показах різних брендів вже кілька сезонів. У зимовій колекції бренд представляє не класичні ніжні рукавиці, які “обтікають руку”, а створює об’ємний, різнокольоровий виріб зі шкіри, який нагадує робітничі рукавиці.

Безумовно, у новому сезоні Мейєри презентують велику лінію різних принтів на тканині: зебра, карамель, вишня, шахи, квіти, метелики. Обігруючи дивні принти, дизайнери втілили їх у класичний крій, зрозумілу тканину та яскраву, але лаконічну колірну палітру. Вигляд Jil Sander освіжився, однак залишився помітним і впізнаваним для ока брендом. 

“Ми хотіли речі, які відчувалися б трохи надихаючими, простими та позитивними”, - утотожнює Люк Мейєр

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).