Неокласичний фешн-код у новій FW 23/24 колекції Balmain

Тижні Моди
02.03.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Після 20-тисячного фестивалю Balmain, створеного для показу літньої колекції у вересні минулого року, креативний директор бренду Олів’є Рустен створив напів камерну, буквально салонну атмосферу для показу нової зимової колекції. 

“Я хотів щось інтимне, аби насолодитися моментом після 5 місяців кропіткої роботи”, - розповів він журналістам на бекстейджі.

Також дизайнер додав, що цього сезону він звернувся до витоків дому – нового французького стилю, створеного П’єром Бальманом.

Колекцію відкривав класичний приталений чорний велюровий костюм з об’ємними констрастними лацканами. Об’ємні кліпси та рукавиці в ролі аксесуарів одразу задали тону сезону – класичність, old money та повернення легендарних силуетів.

Поміж помітних кроїів родзинкою FW 23/24 стали й капелюхи: ток, клош, берети, з об’ємними крисами (які, до речі, нагадували глибоку тарілку) – над грою з капелюхами у Balmain попрацював американський капелюшник Стів Джонс. До цього Джонс працював з Moschino, Dior Men, Thom Browne та Schiaparelli. Разом вони відтворили популярні моделі з 1940-х та 1970-х.

Окрім неокласичного повернення до кодів будинку в 1940–1950-х, Balmain відтворив широку аксесуарну лінію, яка потребує окремої уваги. Об’ємні кліпси та сережки, сумки-тоути гігантських розмірів, невеликі клатчі, саквояжі разом з барсетками, а також opera gloves  – кожен образ колекції був доповнений окремою історією у вигляді аксесуару.

Новий старий крій, що нагадував діорівський New look 1947 року, сукні, жакети, костюми та жіночі смокінги були доповнені фактурними елементами у вигляді об’ємних бантів чи фактурних корсетних вставок, а також легких стрічок, що спускалися з шиї по тілу. Тканина в горошок буквально знову повертає нас до New look, у той самий час нагадуючи і про вироби Юбера Живанши. 

Горошок знову на часі: ми бачимо його в мідіюбках, у фактурних мідісукнях з гострими плечима та об’ємним подолом та в костюмах з бантами. І хоча основними кольорами колекція все ж були білий та чорний, креативний директор дому додав червоного, смарагдового, темно-синього та молочного. Мінісукня з фактурним блискучим бустьє у вигляді об’ємної оборки точно стане must-have на наступних новорічних вечірках. 

Зважаючи, що певний період часу П’єр Бальман, Юбер Живанши та Крістіан Діор працювали на засновника паризького прет-а-порте Люсьєна Лелонга, що також частково сформував світогляд дизайнерів, це певна ретроспектива-дань історичному коду моди будинку Balmain у молодому дизайнерському погляді Рустена.

“Ми оточені салютами та всією цією безглуздістю – соціальними мережами – але в кінці кінців ми повертаємося до якості. Аби зрозуміти майбутнє, ти маєш розуміти минуле, і ця колекція це явна дань будинку, на який я працюю”, - поділився Олів’є Рустен.

Читайте також: Гра з пропорцією, фактурами та різноманітністю уяв у новій колекції Bottega Veneta

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).