Силуетна анатомія речей у новій колекції Alexander McQueen

Тижні Моди
06.03.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
Осінь-зима – 2023-2024
ПОДЕЛИТЬСЯ

У новому сезоні дизайнери все більше представляють силуетність, фактурність, кравецьку майстерність та а-гендерну моду в тих чи інших креативних рішеннях. У майбутньому осінньо-зимовому сезоні Alexander McQueen креативна директора бренду Сара Бертон презентує гостроту та можливості tailor-ремесла та відтворює genderless крій у власній інтерпретації.

Для створення нової колекції Сара Бертон попрацювала над антитезовістю: жіноча лінія натхненна чоловічими костюмами, об’ємними пальтами та максісайзом, у  та у той час як чоловіча лінія – топами без бретельок, силуетною талією та об’ємними рукавами. 

“Я дивилася на анатомію – на анатомію пошиву”, - ділиться дизайнерка

Показ відкрила Наомі Кемпбелл у напів костюмі-сукні з об’ємним корсетним бустьє, тим самим розпочавши історію суконь з бустьє чи без, об’ємних чи фактурних та, звісно, костюмну епопею, створену брендом.

Також Alexander McQueen розробив два майже ідентичних образи: топи однакової форми були помічені і на чоловіках, і на жінках, однак жіночі варіанти були доповнені ґудзиками у двобортному стилі, більш об’ємними прикрасами і човниками. Окремі прикраси нагадували пелюстки орхідеї – знакової для дому квітки.

Alexander McQueen презентував об’ємні жіночі сукні зі шкіри та фактурної тканини: окремі образи натякали на класичний маквінівський розкішний об’єм та гру з шарами, коли інші були створені в більш силуетній формі з яскраво вираженою талією, акцентом на відкриті ноги або верхню частину образу. Сяючі сукні з бустьє та бахромою донизу або масивною обробкою на рукавах чи плечах, знаковий принт орхідея  – кравецька майстерність у новому сезоні є наріжним каменем для бренду.

Окрім структурованості, репрезентації силуету та tailor-крою Сара Бертон кидає виклик суспільству, ставлячи питання про спільне існування чоловічої та жіночої ліній, що змішані між собою не лише ідейно, а й стилістично, де натхнення для першого переформатовано у друге, і де друге майже відображає канони першого – гра з а-гендерністю продовжується.

Читайте також: Гра в переодягання: колекція Victoria Beckham осінь-зима 23/24

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).