Гра в переодягання: колекція Victoria Beckham осінь-зима 23/24

Недели Моды
06.03.2023
ТЕКСТ: Ірина Задорожна
ПОДЕЛИТЬСЯ
Еклектика жанрів
ПОДЕЛИТЬСЯ

Пошук власного стилю є довгим процесом, що починається на дитячих костюмованих вечірках й продовжується під час підліткових бунтарських експериментів. У нотатках до шоу Victoria Beckham осінь-зима 2023/2024 Вікторія Бекхем зазначає: “Гра в переодягання — це інстинкт, який ніколи не зникає. Імпульс трансформації себе крізь одяг назавжди зачаровує”. Нова колекція дизайнерки, представлена на паризькому тижні моди, досліджує цю концепцію: цього разу Бекхем експериментує з еклектизмом, виявленому в поєднанні вечірніх і кежуал образів.

На такий контраст стилів Бекхем надихнула Едіт Був’є Біл, американська світська левиця, відома своєю участю в документальному фільмі “Сірі сади”. Зокрема запрошення на шоу британської дизайнерки містило світлину акторки Дрю Беррімор у ролі Маленької Едді, тобто Едіт.

Вікторія Бекхем у новому сезоні представляє естетику 30-х і додає популярні силуети минулого століття в колекцію. Йдеться про блейзери з гіпертрофованою лінією плеча, трикотажні топи й спідниці, вечірні кринолінові сукні та сітчасті тканини. Аксесуари повертають нас до сучасності: Бекхем робить штучне волосся частиною образу, й пасма починають виконувати роль бахроми чи навіть намиста. Як розповідає дизайнерка, на цю декоративну деталь її надихнули роботи бразильської мисткині Соланж Пессоа.

Навіть експериментуючи з різними концепціями, Вікторія Бекхем залишається вірною собі: її колекції є наче продовженням однієї саги, в якій дизайнерка попри нові дослідження не забуває про первинну естетику бренду — витончений мінімалізм.

Читайте також: Перша прет-а-порте колекція Schiaparelli FW 23/24 репрезентує “антидот массовому відчуттю”

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).