Святкування любові до кінного спорту в новій FW 23/24 колекції Stella McCartney

Тренды
07.03.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Британська дизайнерка Стелла Маккартні відома не лише своїм впізнаваним жіночим стилем, а й проактивною громадянською позицією щодо захисту тварин. Напередодні в рамках Паризького тижня моди її бренд презентував нову осінньо-зимову колекцію, яка була присвячена питанням людської взаємодії з тваринами, а також давала часткові відсилки на життя та погляди Маккартні.

Як розповідає бренд, “колекція зима ‘23 це святкування пожиттєвої любові Стелли до коней”. Її мати, відома британська захисниця за права тварин, розводила коней породи Аппалуза. Ця порода відома своїм характерним окрасом, який можна побачити у деяких принтах до цієї колекції. До речі, сама Стелла Маккартні досі займається верховою їздою.

Нова колекція бренду натхненна естетикою британської верхової їзди, любові до тварин, мінімалізму, а також тренду наступної зими – tailor-крою.

Ми бачимо класичні костюми чоловічого крою, а також їхні двобортні та силуетні варіанти, поряд з ними – об’ємні пальта з вовни по щиколотку та його кроп-топ варіант. Вовну, використану в колекції, бренд закуповує на фермах, які створюють сприятливі для тварин умови проживання та підтверджують, що збирають вовну в ненасильницький спосіб. Сама Маккартні, веганка за стилем життя, принципово не використовує пір’я та шкіру тварин, натомість підтримує та імплементує еко-шкіру. Для цієї колекції бренд використав три види ненатуральної шкіри: рослинну plastic-freе, фактурну з яблучного компосту, яка має назву AppleSkin, та з грибного матеріалу Mylo. 

Деякі куртки нагадують мисливські та навіть репрезентують стиль жокейської такої. Принт у вигляді коня є провідним елементом колекції: його можна побачити на сукнях, на невеликих лого та светрах з піджаками. Аппалуза-принт втілений в об’ємних пальтах, светрах та міні-шубах з еко-тканини. Основні кольори колекції це бежевий, сірий та чорний і червоно-кораловий.

До колекції також увійшли силуетні сукні: завдяки простому крою кожна сукня презентувала фактуру тіла. Окремі образи були доповнені об’ємним бустьє з імітацією двобортної фактури – усе ж tailor-крій вийшов за межі піджаків.

“Нині так багато шкіри, пір’я та хутра на показах, особливо взимку, – розповіла Стелла Маккартні після шоу і додала: – І я всього лиш хочу показати, що ти це можеш робити в інший спосіб. Ти можеш нічого не вбивати”.

Читайте також:  Гра в переодягання: колекція Victoria Beckham осінь-зима 23/24

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).