Камелія в маскулінних мотивах у новій прет-а-порте колекції Chanel

Тижні Моди
08.03.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Закриваючи осінньо-зимовий сезон, в останній день Паризького тижня моди модний дім Chanel презентував свою нову ready-to-wear колекцію. Серед особливостей – асиметричний крій, чорно-біла естетика, елементи чоловічого крою та камелія як головна для Chanel квітка.

“Камелія це більше, ніж просто тема: це вічний код дому Chanel”, - ділиться креативна директорка бренду Віржині Віар.

Презентуючи нову колекцію, на подіумі була розміщена велика скульптура камелії, на яку проєктувався фільм з амбасадоркою дому японською акторкою Наною Комацу. Натхненний місцевою естетикою, короткометражний фільм репрезентує “Camellia Сarousel” – ідейне натхнення Віржині Віар.

Показ відкривало двобортне максіпальто з фактурною тканиною – майстерність обробки тканини для Chanel є відомим прийомом у своїх колекціях. Образ доповнювала знакова сумка на довгій ручці через плече, прикрашена камелією-застібкою, та грубі високі “мисливські” черевики. Доповнений легкими грайливими напів прозорими рукавичками, образ поєднував фемінно-маскулінний дух, заявлений Віар.

Також у новій колекції помічені великі шкіряні куртки, пальта з гострими лацканами, “квітучі” жилети – прослідковується гра з імплементацією “канонічних” елементів чоловічого одягу в жіночий гардероб.

Окремі образи буквально квітнули: квітки камелії були фактурно відображені на тканині. Також принти на сукнях, блузках, комірцях, колготках та юбках відображали головну ідею колекції. Варто відмітити й взуття: графічна обробка шкіри принтами та емблемами, об’ємна камелія, класичність та універсальність форм – усе передає внутрішнє реінтерпретаційне відчуття творчої команди.

Знаковий твід втілений у класичних твідових костюмах-двійках, міді та максісукнях з жилетами та в асиметричних, багатошарових юбках.

Відомий своїми яскравими аксесуарами, модний дім Сhanel відтворює знакові прикраси-хрести, сатуари, об’ємні кліпси та броші. Поміж класичних сумок та клатчів, були презентовані фактурні сумки-камелії в бордовому, пудровому та чорному кольорах.

Читайте також: Що таке французький стиль? Відповідає Louis Vuitton

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).