Максіміні, messy chic та “особистий погляд на моду” у новій FW 23/24 колекції Miu Miu

Недели Моды
08.03.2023
ТЕКСТ: Володимир Мотричук
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

У новому сезоні Miu Miu продовжує досліджувати ідею погляду на сучасну молодь та створює колекцію, яка запрошує кожного передивитися та по-новому задуматися про сприйняття моди. “Ціллю колекції було подивитися на моду з особистого погляду. Я завжди зацікавлена в тому, як люди дивляться на речі, їхній розгляд”, - ділиться креативна директорка бренду Міучча Прада.

Нова історія від Miu Miu вийшла дуже різно-гармонічною, частково об’єднана спокусливою тематикою, нашаруванням тканин та фактур, а також messy chic естетикою.

Показ відкривала британська акторка Мія Гот: спідниця по коліно в горошок, човники з гострим носом на невеликому каблуці, сірий кардиган та колготки, що буквально вилізли нагору, – відсилає нас до офісної естетики нульових. Трохи розтріпане волосся додавало цього messy настрою, яке було пронесене у всій колекції. 

Напів прозорий горошок став одним із лейтмотивів: його можна побачити на бермудах, сукнях та кардиганах, причому тіло моделі не приховується, а навпаки є видимим. Цю відкритість продовжив й новий тренд від Miu Miu – максіміні труси. Формально їх можна вважати заміною шортам або штаням, які в новому сезоні були представлені лише на чоловіках, продовжуючи лінію а-гендеру в моді.

“Я обожнюю це! Якби я була молодша, я б вийшла у спідньому”, - сміючись розповідає Прада на бекстейджі.

Цей елемент нової колекції був представлений у різних форматах: від оздоблення блискучими фактурами як на фінальному луці акторки Еммі Коррін до класичного спіднього формату в колір до луку як на моделі з об’ємним сірим бомбером та джемпером і колготками. 

І незважаючи на певну шалену відвертість та особистий інтерес до розкриття моди, усе ж колірна палітра, обрана Міуччею, була досить спокійною: ми можемо відслідкувати “традиційно” осінні бежевий, сірий, чорний та відтінки болотного разом з притемненим багряним.

З нашарування, яке Miu Miu полюбляє додавати останні сезони, бренд вирішив поєднувати кардигани з подвійними бомберами, блейзери поверх худі та трохи фактурних костюмів-пальт, що нагадували букле.

Miu Miu girl буквально поєднує спортивну залу, роботу, кілька особистих справ та виглядає супер classy (хоч і трохи з розтріпаним волоссям). Аксесуар-ключі від Miu Miu, безумовно, стануть новим мікро-трендом у найближчому сезоні.  

“У цілому, я думаю, що ми повинні вдягататися, аби думати. І аби почати все спочатку”, - доповнює дизайнерка.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).