Jamala представить новий альбом QIRIM у Києві

Новини
05.04.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Презентація пройде напередодні світової прем’єри в Ліверпулі
ПОДЕЛИТЬСЯ

Українська кримськотатарська співачка та авторка пісень Jamala анонсує прем’єру альбому QIRIM у Національній опері України. Київська презентація відбудеться 5 травня спільно з Національним симфонічним оркестром України під керівництвом Володимира Сіренка. 

Новий реліз увібрав у себе всю велич кримськотатарської культури та мови, про яку світ знає так мало. QIRIM об’єднує 14 старовинних пісень, кожна з яких представляє певну місцевість українського півострова. Від таємничих гір через безлюдні степи й аж до галасливих морських селищ Джамала проводить слухача Кримом, що таїть у собі витоки народного волелюбства та хоробрості, чуттєвості й такої світлої туги. 

Усі твори артистка ретельно збирала в різних куточках дому протягом десятиліть. Співавтором цього дослідження став сам народ Криму — до роботи над платівкою долучилося понад 80 музикантів. Усе для того, щоби зберегти для історії минуле півострова. 

"Попри вогонь і темряву, ми продовжуємо боротися за своє. Саме тому мені так важливо зіграти дебютний лайв вдома. Для своїх. Адже QIRIM — це про нашу історію, яку ми збираємо по крихтах, щоб пізнати себе. Щоб пізнати культуру, що роками кровоточить. Новий альбом проводить тропами українського Криму і розповідає традиційні сюжети, раніше невідомі чи забуті. Саме так я хочу, щоб звучала Україна для світу", — співачка й авторка пісень, володарка "Нагороди за визначне лідерство артиста" Атлантичної ради США Jamala.

Нагадаємо, після презентації у Києві відбудеться світова прем’єра QIRIM у рамках EuroFestival у Ліверпулі, спільно з BBC Philharmonic Orchestra.

 

Читайте також: Український фотограф Євген Малолєтка здобув перемогу в престижній премії за серію фото з Маріуполю

ПОДЕЛИТЬСЯ
ВЕЩЬ ДНЯ
20.12.2023
ZARINA
Каблучка зі смарагдами в жовтому золоті. Колекція SKIFA
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).