Що всередині: beauty-простір Dries Van Noten у Парижі. Еклектика історичної спадщини і сучасного дизайну

Стиль жизни
13.07.2023
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
«Парфуми ви маєте відчути; помаду маєте спробувати на собі. Але звісно ж, це має бути й красиво», – пояснює мету створення beauty-магазину дизайнер Дріс Ван Нотен.
ПОДЕЛИТЬСЯ

Через рік після того, як бренд Dries Van Noten дебютував у сфері краси, випустивши 10 фірмових ароматів і 30 губних помад, модна світова спільнота, затамувавши подих, споглядала за створенням нового простору: на початку липня відбулося відкриття першого окремого магазину парфумів, косметики та аксесуарів від бренду в самому серці лівого берегу Парижа – Paris’ Rive Gauche

Будівля магазину побудована ще у 1625 році і розташовується на Quai Malaquais. За пілястрово-колонним фасадом історичної пам’ятки Парижу розгортається багата та захоплююча історія. Першим резидентом був принц Трансильванії, який гостинно запрошував представників тогочасної інтелігенції, що пізніше була увіковічена в романах Аббе Прево, у свою чергу надихаючи Джакомо Пуччіні на створення своїх опер. Пізніше дана будівля стала центром мистецьких інновацій, як-от відкриття галереї Breheret, де виставлялися ранні роботи художників Пабло Пікассо та Марка Шагала. Ця культурна спадщина надихнула Дріса Ван Нотена на  назву свого бутика – Galerie Quai Malaquais.

Кожна деталь оздоблення Galerie Quai Malaquais ретельно розроблена та підібрана засновником бренду, щоб поєднати історичні контексти з сучасним дизайном. Центральним елементом магазину є фламандський гобелен XVII століття із зображенням барокової сцени – перголи посеред садового оазису – символ пристрасті Дріса Ван Нотена до квітникарства. 

Крім цього, зі стелі звисає розкішна люстра, зібрана з різних видів скла Venini 1970-х років, яке було повторно зібране та інтегроване у центральну вітрину. Водночас бюро XIX століття поряд із яскравими відтінками цитрину на текстилі втілюють еклектичний спектр натхнення дизайнера. 

Також є повністю чорна кімната, ледь наповнена розсіяним світлом,  Cabinet de Curiosité, де зберігаються архівні речі з попередніх колекцій, доступні до придбання разом з аксесуарами та коштовностями.

«Хоча електронні продажі пропонують споживачам зручність, їм важко відтворити інтимність і персоналізованість пропозиції звичайного магазину, – пояснює Дріс Ван Нотен, а згодом додає: Мати досвід того, що хтось пояснює вам усі дрібні деталі, можливість вибору особливого мішечка, в якому ви хочете придбати парфуми; розмова з продавцем і можливість взаємодії з простором – це сукупність усього».



01 00
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).