script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Париж та Сицилія, Річмонд та Чикаго: серіали — те, що змушує мандрівників обирати нові місця для подорожей

Стиль жизни
02.09.2024
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Принаймні, про це говорять останні спостереження
ПОДЕЛИТЬСЯ

Соціальні мережі перестають бути каталізаторами впливу на мандрівників. Інстаграм та TikTok замінюють стрімінгові сервіси, чиї популярні серіали та фільми все частіше надихають на подорожі в найрізноманітніші куточки світу. Так, для своїх відпусток мандрівники обирають місця, де проходили зйомки їх улюблених шоу. Розповідаємо, як «Білий Лотос», «Емілі в Парижі», «Тед Лассо» та інші проєкти вплинули на туристичну індустрію.

Потокові шоу збільшують популярність як відомих туристичних точок, так і спонукають на відкриття нових локацій. Офіційна агенція Visit Cornwall, Великобританія, помітила зниження віку гостей графства. Причина тому — популярність серіалу «Дім Дракона», у якому події розгортаються на мальовничому острові Сент-Майклз-Маунт. Місцеві бізнеси лише сприяють такому інтересу, пропонуючи туристам екскурсії місцями знімань, відвідування автентичних закладів та інших пам’яток.

Водночас американське туристичне агентство Expedia звітувало про 300% збільшення пошукових запитів подорожей на Сицилію, чому передував другий сезон серіалу «Білий Лотос». Очікується й підвищення попиту на такі локації, як Самуї та Пхукет, — саме там проходять зйомки нової частини шоу Netflix.

Серіал «Тед Лассо» надихнув мандрівників на відвідування Річмонду, розташованого в передмісті Лондона. Серед інших неочікуваних точок — Чикаго, попит на подорож до якого збільшився після виходу серіалу Netflix «Ведмідь». Популярність шоу також покращила стан гастрономічного туризму в місті, серед інших пропозицій з’явився і трьохгодинний автобусний тур містом з назвою «Так, шеф-кухар!».

Винятком не став туристичний Париж, де з’явилися екскурсійні тури місцями зйомок «Емілі в Парижі». У їх рамках гості міста можуть прогулятися площею Rue de l'Estrapade, де за сюжетом шоу розташовується квартира головної героїні, а також побачити офіс агентства «Грато» та прогулятися садом Пале-Рояль.

Проте існують і побоювання щодо такого впливу серіалів на туристичну індустрію. Восени цього року Netflix презентують «Территорію», зйомки якої частково проходили в австралійському Національному парку Какаду. Підвищений попит на локації, що входять до об’єктів спадку ЮНЕСКО, може спричинити екологічні руйнування самих заповідників.

 

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).