Виставка Freddie Mercury: A World of His Own

Искусство
07.08.2023
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

У той чи інший спосіб кожен з нас хотів би хоч через шпарину зазирнути у приватне, позасценічне життя улюблених зірок. Шанувальники британського рок-гурту «Queen», зокрема  фронтмена Фредді Мерк’юрі, мають можливість доторкнутися до особистої колекції рок-зірки та навіть придбати речі, які впродовж десятиліть зберігалися в його будинку Garden Lodge у Лондоні, на виставці Freddie Mercury: A World of His Own.

Безкоштовна експозиція, яка проходить у галереї Sotheby’s в Лондоні, знаменує завершальний етап світового показу колекції покійного співака. Виставкова подія розпочалася в Нью-Йорку та Лос-Анджелесі, потім прибула до Гонконгу, а з 4 серпня до 5 вересня триватиме у столиці Британії. Після світового турне, вже 6 вересня 2023 року, відбудеться перший із шести спеціальних аукціонів, на якому шанувальники «Queen» матимуть змогу придбати речі із колекції фронтмена. 

Серед збірки чільне місце посідають культова сценічна корона та плащ Мерк’юрі, які співак одягнув під час останнього виступу рок-гурту в парку Небворт у 1986 році. Також до виставкового зібрання входять рукописні чернетки хітів, як-от «Bohemian Rhapsody» і «We Are the Champions»; елементи сценічних костюмів, наприклад, пара кросівок Adidas тощо.

Крім цього, на честь тематичної виставки та аукціону буде представлено друковану книгу із винятковими моментами особистого життя фронтмена рок-гурту. Книга міститиме ексклюзивні внески експертів Sotheby’s та інтерв’ю з друзями та колегами Мерк’юрі. Попередні замовлення будуть надіслані після офіційної публікації книги в серпні.

Усі лоти, які доступні на аукціоні, включаючи тексти пісень, продаються лише для приватного використання. Жодне право відтворювати або іншим способом комерційно використовувати колекційні предмети не входить в продаж лотів. Queen Productions Limited і Queen Music Limited та інші правовласники залишають за собою всі права інтелектуальної власності.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).