script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

У Мілані — тихо: безтурботність у колекції Fendi spring — 2024

Тижні Моди
21.09.2023
ТЕКСТ: Єлизавета Бабец
ПОДЕЛИТЬСЯ
Оазис вишуканого спокою
ПОДЕЛИТЬСЯ

 

«У Мілані, порівняно з Парижем, дуже тихо», — говорив наприкінці показу Кім Джонс. У новій колекції Fendi дизайнер надихався італійською безтурботністю, яка перенеслась у вишукані та водночас практичні силуети та кольори. Шоу весна — 2024 стало для Кіма Джонса оазисом спокою та врівноваженості, чого так не вистачає в рутинному урбанізованому світі.

Ідейними мотивами нової колекції стали культові образи Карла Лагерфельда для колекції Fendi spring — 1999. Разом з тим Джонс шукав ентузіазм у стилі життя сім’ї Фенді та їх родинних традиціях. Колекція стала узагальненою фантазією дизайнера на перехожих італійських жінок, які траплялися йому дорогою до офісу бренду.

У колекцію Кіма Джонса ввійшли блузи, сорочки, кардигани, спідниці та архітектурно скроєні сукні. Монограма бренду зустрічалася в різноманітних речах й інтерпретаціях. З найцікавішого: шовкові сукні Джонс доповнив подвійними літерами F, які плавно переходили в сміливий зміїний принт. Спокійна вишуканість знаходила своє відбораження в кольоровій палітрі колекції. Серед відтінків образів шоу — брудно-блакитний, сірий, моркв’яний і канарейковий, що 24 роки тому став головним кольором весняної колекції Карла.

Сценографія показу продовжувала ідею безтурботного та розміреного життя. Гіпертрофовані сумки Fendi стали алюзією на Іспанські сходи — головну візитівку Риму. Сходи пов’язують Іспанську площу з церквою Трініта деї Монті, стаючи одним з найулюбленіших місць для відпочинку туристів і місцевих. Моделі розмірено крокували подіумом під одну з найулюбленіших пісень Джонса. Сингл Дайни Вашингтон і Макса Ріхтера This Bitter Earth став саундтреком шоу весна — 2024.

За кулісами шоу Кім Джонс розповів, що вже готується до масштабного показу, запланованого до 100-річчя Fendi. Ювілейну для бренду колекцію модна публіка побачить вже в 2025 році.

Читайте також:  Шалений рейв під дощем на показі Diesel SS24

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).