Модернізм Noailles, французькі ландшафти та пляжний настрій: колекція Chanel SS24

Тижні Моди
03.10.2023
ТЕКСТ: Андрій Доценко
ПОДІЛИТИСЯ
Ода літньому пробудженню
ПОДІЛИТИСЯ

Одним з найочікуваніших шоу паризького Тижня моди весна-літо — 2024 став показ бренду Chanel. У новому сезоні креативна директорка бренду Віржіні Віар надихалася французькою спадщиною, елементом архітектурно-природньої філософії синкретизму — садами вілли Noailles.

Автором архітектурного ансамблю, побудованого у 20-х роках минулого століття для меценатів Шарля і Марі-Лор де Ноай, виступив Роберт Малле-Стівенс. Поєднання модернізму, чітких кубічних форм з ландшафтом французької природи надихнули дизайнерку на використання яскравої літньої палітри кольорів, геометричних принтів й асиметричного крою. 

Шоу spring-summer — 2024 проходило в Grand Palais Éphémère в квітковій сценографії, що говорило про пробудження як одну з ідейних основ колекції. Серед образів показу — купальники, поєднанні з твідовими накидками, напівпрозорі сукні з органзи, твідові костюми-двійки, лаковані шкіряні спідниці з високими розрізами та топи з монограмою Chanel. Колекція доповнювалася декоративними елементами в формі фруктів та квітів, а також флористичною вишивкою на лелітках.

Легкість і незатійливість весняно-літнього сезону засвідчувало мінімалістичне взуття — культові балетки та в'єтнамки, які знову повертаються в наші гардероби. Вишуканий пляжний настрій передавали й інші аксесуари: чорні сонцезахисні окуляри з металевими ланцюжками, сумки базових і яскравих кольорів, прикрашені перлинами, і ремені з монограмами бренду. 

ПОДІЛИТИСЯ
На сайті доступні аудіозаписи статей, підкасти і рекомендації стилістів в аудіо-форматі. Такі матеріали відмічені відповідним знаком(зліва).