Сміливість краси: дивимося перший трейлер байопіку «Лі» з Кейт Вінслет

ПОДЕЛИТЬСЯ
А також розповідаємо все, що треба знати про фільм
ПОДЕЛИТЬСЯ

Вийшов перший офіційний тизер-трейлер байопіку «Лі» з Кейт Вінслет у головній ролі. Стрічка розповідає реальну історію фотомоделі й фотографки Лі Міллер, що стала військовою кореспонденткою в часи Другої світової війни. Її світлини — від концтаборів Бухенвальд і Дахау до власного портрету у ванній Адольфа Гітлера — стали одними із найвідоміших свідчень трагедій та воєнних реалій XX століття. 

Сюжет фільму

Фільм «Лі» фокусується на трансформації кар’єри Міллер із фотомоделі у військову кореспондентку. Нелінійний сюжет картини починається з розмови вже зрілої фотографи з молодим журналістом (Джош О’Коннор). У діалозі Лі згадує жорстокі та чутливі історії зі свого життя, де присутні світло софітів та темнота траншейних окопів, світські зустрічі з Пікассо й режисером Жаном Кокто та відвідування звільнених концтаборів.

З початком Другої світової війни Міллер стає військовим кореспондентом. Лі має знімати прифронтові міста Європи, але бажання транслювати світові реальну картину перемагає над відчуттям безпеки. Кореспондентка відвідує гарячі точки, щоб зсередини показати, якою жахливою та несправедливою є війна.

Байопік розпочинається сценою з будиночку Лі в одному з англійських сел, де та провела останні роки свого життя. Також у стрічці з’являться провокативні сцени репродукції бойових дій та відтворення квартири Гітлера, де знята відома фотографія Міллер у ванній диктатора. Загалом знімання картини «Лі» проходили в трьох країнах світу: Хорватії, Угорщині та Великобританії.  

Створення картини

Робота над байопіком тривала більше восьми років. Про початок створення проєкту було оголошено в 2015 році, коли Вінслет отримала один з примірників книги «Лі». Акторка не лише виконала головну роль у картині, але й особисто займалася організацією знімального процесу. За нестачі коштів на початку роботи Кейт навіть виплатила двотижневу заробітню плату співробітникам зі своїх особистих рахунків.

Для стрічки «Лі» акторка навчилася знімати на камеру Rolleiflex з ручним приводом. Авторкою деяких світлин, які з’являються в картині, виступила сама Вінслет. Під час знімань у Хорватії Кейт отримала сильні гематоми на спині, але через брак часу знаменитість відмовилася від лікарняного. Незважаючи на біль, акторка кожного ранку прокидалася о 4 годині, щоб розпочати фільмування картини.

Своє бажання про втілення Кейт образу Лі висловлював і син кореспондентки. Коли він дізнався, що Вінслет не цуралася забруднитися чи впасти у воду під час зйомок «Титаніку», Ентоні Пенроуз заявив: «З неї вийде фантастична Лі Міллер».

Команда

Байопік «Лі» стане першою режисерською роботою відомої голлівудської операторки Елен Куррас, яка й надіслала Вінслет примірник біографії Міллер. На її рахунку робота для картин «Я стріляла в Енді Ворхола»  і «Кокаїн» у головних ролях Джонні Деппом та Пенелопою Круз.

Оператор стрічки «Лі» — поляк Павло Едельманн, що працював над культовою екранізацією Романа Поланскі  «Піаніст».

Прем’єра

Світова прем’єра картини пройшла в рамках кінофестивалю в Торонто. Широкий реліз картини запланований на цю осінь. Дата прем’єри байопіку «Лі» в Україні поки що невідома.

Читайте також: Елвіс, перше кохання й таємниці: дивимося перший трейлер «Прісцилли»

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).