Бейонсе й Елтон Джон. Найпам'ятніші концертні тури 2023 року

Искусство
19.10.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
А ще найкасовіші
ПОДЕЛИТЬСЯ

Цьогоріч турне зірок музичної індустрії не лише приносять радість шанувальникам і збагачують попкультуру (згадаймо антологію образів Queen B). Вони навіть спричиняють інфляцію: концерти Бейонсе в Стокгольмі вважають причиною цього економічного явища в країні. До того ж концертна історія поповнилася новим рекордом, зокрема прощальний тур Елтона Джона тривалістю п'ять рокыв став найкасовішим за всі часи. Від Бейонсе до Тейлор Свіфт — L’Officiel Online розповідає про найкасовіші й найпам’ятніші турне цього року.

P!NK — Summer carnival

Гімнастика в перфомансах і екстравагантність — співачка P!nk продовжує дивувати фанатів, перебуваючи у двох турне одночасно. Її тур Summer Carnival розпочався в червні цього року задля підтримки попальбому Trustfall. Пам’ятним моментом в її шоу ставали польоти на висоті близько 30 метрів, які завершувалися успішним приземленням на сцену. В осяйних яскраво-рожевих костюмах, які всипані блискітками, P!nk зібрала близько $300 мільйонів за тур. До того ж вона стала першою жінкою, яка була хедлайнером на стадіоні у штаті Вісконсин.

Гаррі Стайлз — Love On Tour


На другому концертному турі Гаррі Стайлза Love On Tour було справді чимало «любові». Упродовж його шоу робили пропозиції руки й серця, розкривали стать дітей, святкували день народження та «солодкі шістнадцять». Загалом упродовж дволітнього туру, який закінчився в липні 2023-го, співак виступив 169 раз. 5 мільйонів квитків було продано, а касові збори досягнули $600 мільйонів. Так, музичні перфоманси на п’яти континентах принесли Стайлзу місце в переліку найкасовіших турів в історії.

Бейонсе — Renaissance

Дев’ятий тур Бейонсе був сповнений іконічних моментів, зокрема співачку навіть оголосили почесним мером Санта-Клари в Каліфорнії. Під час зупинок в 39 містах було зібрано понад $579 мільйонів — ця сума додала Renaissance в перелік найкасовіших турів. Концерти Queen B до того ж вирізнялися зірковими гостями, серед яких Меган Маркл, Принц Гаррі, Джефф Безос, Adele, Фаррелл Вільямс, Камала Гарріс, Зендея та інші. Окремої уваги варті кастомні образи виконавиці  від Schiaparelli, Ruslan Baginskiy, Mugler, BalmainLouis Vuitton і Alexander McQueen.

Тейлор Свіфт — The Eras Tour

Турне The Eras Tour, присвячене дискографії Тейлор Свіфт, мало значний вплив на культуру, політику й економіку. Ба більше, напередодні губернатор Каліфорнії заявив, що позиція співачки може позначитися на виборах у США. Понад три мільйони фанатів вже побачили перфоманси виконавиці, а касові збори становлять $780 мільйонів. Турне, що триватиме до 23 листопада 2024 року, потенційно може стати найкасовішим в історії. Ще один рекорд туру The Eras Tour належить концертному фільму про нього, який лише за три дні прокату зібрав $97 мільйонів.

Елтон Джон — Farewell Goodbye Yellow Brick Road

У серпні цього року британський рок-музикант Елтон Джон завершив прощальний тур, який тривав п’ять років. На концерті в Стокгольмі він підбив підсумки 52-річної кар’єри гітом Goodbye Yellow Brick Road. Турне рок-ікони розпочалося у 2018 році, а його 330 виступів побачили понад 6 мільйонів прихильників. Сьогодні тур Farewell Goodbye Yellow Brick Road є найкасовішим в історії, зібравши майже $930 мільйонів.

Читайте також: Королева впевненості: 10 цитат Бейонсе, що надихають.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).