8 найочікуваніших серіалів цього листопада

Искусство
01.11.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Порятунок від осінньої хандри
ПОДЕЛИТЬСЯ

Найкращий спосіб відволіктися від буденності та відпочити прохолодною осінню — зануритися у світ серіалів. Цього листопада відбудеться довгоочікувана прем’єра фінального сезону «Корони», першого українського серіалу на Netflix та історичної драми «Буканьєри». Від романтичного серіалу з Ніколь Кідман до документального про Джона Кеннеді — більше серіалів листопада в добірці L’Officiel Online.

«Перші дні» (1 листопада)

На Netflix уперше з’явиться український серіал — «Перші дні» розповість історію українців, які залишилися в Києві на початку повномасштабного вторгнення. Шість історій звичайних містян висвітлили шість режисерів. Кожен епізод серіалу натхненний справжніми подіями: хлопчик Єгор у своїй уяві збиває ракети, як злих пташок; німець Клаус хотів забрати свою дівчину зі столиці, але починає допомагати волонтерам; Ольга з дітьми вимушено живе з двома чоловіками — колишнім і нинішнім; зірка вітчизняної естради, прототипом якої став Андрій Данилко, проводить стрими з київської квартири й надихає мільйони людей. 

«Чорний торт» (1 листопада)

У 2022 році дебютний роман «Чорний торт» Шармен Вілкерсон став бестселером за версією New York Times, а продакшен-компанія Опри Вінфрі ще до публікації викупила права на екранізацію. Вже цього листопада серіал за мотивами книжки виходить на екрани — в центрі сюжету Байрон і Бенні, яким в спадок матір залишила традиційний карибський чорний торт та загадковий запис. У ньому вона ділиться буремною розповіддю про вбивство й втечу, а секрети змушують її дітей сумніватися у своїй історії та своєї сім’ї.

«Все те незриме світло» (2 листопада)

Епічна драма «Все те незриме світло» створена на основі книжки Ентоні Дорра, за яку він отримав Пулітцерівську премію. Сюжет розгортається довкола двох молодих людей у часи Другої світової війни — незрячої французької підлітки Марі-Лор Леблан і сироти Вернера Пфеннінга, який вимушено приєднується до нацистського режиму. Головні ролі виконали Марк Руфало («Месники», «Бідолашні») та Г’ю Лорі («Доктор Хаус»).

«Кеннеді: Один день в Америці» (5 листопада)

Вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді шокувало весь світ і впродовж десятиліть було темою для спекуляцій. З нагоди шістдесятих роковин трагедії канал National Geographic презентує документальний серіал «Кеннеді: Один день в Америці». Продовження франшизи, відзначеної нагородою «Еммі» та критиками, міститиме емоційні свідчення свідків вбивства. За словами режисерки Ель Райт, це останній раз, коли деякі люди, які бачили ці події на власні очі, зможуть розповісти про пережите.

«Буканьєри» (8 листопада)

Спеціально для тих, хто сумував за вишуканими образами «Бріджертонів», цього листопада виходить історична драма «Буканьєри». Серіал розповість про чотирьох американських дівчат, які походять з «нових грошей». Вони з труднощами намагаються влитися у вищий світ Нью-Йорка, а згодом вирушають у подорож Англією. «Дівчата з грошима, чоловіки з владою. Нові гроші, старі таємниці», — так драму описує Apple TV+. Серіал заснований на однойменному романі Едіт Вортон, першої жінки-лауеретки Пулітцерівської премії.

«Вбивство на краю світу» (14 листопада)

Емма Корін, зірка «Корони», повертається на екрани в ролі хакерки та детективки-аматорки Дарбі Гарт. Самотній мільярдер запрошує її та ще вісьмох осіб на відпочинок у віддаленому маєтку. Одного з гостей знаходять мертвим — і Гарт повинна довести, що це було вбивство. Вона повинна зробити це якомога швидше, поки вбивця не забрав ще одне життя.

«Корона» (16 листопада)

Події шостого й фінального сезону «Корони» охоплять період кінця 90-х до початку 2000-х, зокрема трагічну смерть принцеси Діани в 1997 році. Історична драма також розповість про зародження стосунків принца Вільяма та Кейт Міддлтон в університеті Сент-Ендрюса. До того ж серіал висвітлить прем’єрство Тоні Блера, смерть принцеси Маргарет і Королеви-матері, а також весілля принца Чарльза й Камілли Паркер-Боулз. Прем'єра відбудеться у двох частинах — чотири епізоди вийдуть 16 листопада, ще шість — 14 грудня.

«Далекі низини» (26 листопада)

Розширена версія стрічки «Австралія» з Ніколь Кідман і Г’ю Джекманом вийде у формі серіалу «Далекі низини». Сюжет розгортається довкола аристократки Сари Ешлі, яка вирушає в Австралію до свого свавільного чоловіка, щоб продати скотарське ранчо. Після його смерті вона вирішує залишити собі землі та захистити їх зі скотарем Дровером — згодом разом обох об'єднає кохання та чотири роки, під час яких вони відчують невідворотні наслідки Другої світової війни.

Читайте також: Зірка «Друзів» із непростим життям — яким нам запам’ятався Метью Перрі.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).