Високі вібрації Анжели Перл

Интервью
06.12.2023
ТЕКСТ: Олексій Нілов
ПОДЕЛИТЬСЯ
ПОДЕЛИТЬСЯ

Зірка астрології Анжела Перл стала популярною завдяки своєму YouTube-каналу. Сьогодні вона бажана гостя на фестивалях та Тижнях моди, консультує знаменитостей різного калібру, нескінченно випромінює позитив та високі вібрації, має півмільйонну армію шанувальників в Інстаграмі.

У важкі для світу часи ми вирішили присвятити цілий тиждень магії, астрології та передбаченням, щоб подарувати людям надію на краще та допомогти вийти на новий рівень сприйняття реальності. І тут не обійтися без нашої героїні. Крім гороскопа, який Анжела люб'язно склала для наших читачів, ми ділимося розмовою улюблениці публіки з Олексієм Ніловим.

Я б хотів поговорити про астрологію як науку, тому що знаю, що раніше її викладали в закладах на рівні фізики і хімії, а в якийсь момент це припинилося в освітній світовій сфері. Що вам про це відомо?

Астрологія – це наука циклів і спостережень, точно так як і астрономія. Завдяки спостереженню руху зірок і планет і повторень рухів, люди спостерігали, що й події повторюються такі ж самі. Звідси і виникла наука астрологія. І зараз вона знову викладається в Англії та Німеччині в деяких університетах, де астрологію вивчають як серйозну науку. Тож я думаю, що ми повертаємося в нашу еру Водолія, він символізує астрологію, все незвичне і прогресивне. Ми повертаємося до астрології.

Як і коли ви прийшли в астрологію?

Абсолютно випадково. Я не вірила в астрологію й гороскопи, поки не зустрілася з жінкою-астрологом, яка мені зробила передбачення, прогноз. І буквально через кілька місяців він чудовим способом збувся. Мене це так вразило, що я вирішила дізнатися, вивчити, як вона це побачила і дізналася. Тоді вона мені передбачила розлучення з чоловіком, переїзд за кордон і навіть пожежу в домі – все це трапилося.

Яке відсоткове відношення, що передбачення може не збутися?

Це залежить від людини, бо гороскоп показує можливості, тобто які у людини є можливості. І як не дивно, стримуючим або відміняючим фактором є характер людини, тобто наскільки людина готова для того, аби скористатися можливостями. Іншим словом – страх. І загалом більшість астрологів, знаючи це, передбачують по мінімуму. Бо більшість людей не користується можливостями і надають перевагу йти по шляху мінімального супротиву. 

А якщо є негативний аспект, як-от пожежа абощо, його можна у певний спосіб відкоригувати і не притягувати постійною думкою про це?

Так, даний аспект можна полегшити. Я дуже вірю в трансерфінг реальності і сама цим користуюся. І будь-яку негативну ситуацію, навіть знаючи, що щось та й відбудеться, можна зменшити, послабити або поставиться до цього як до змін, які були необхідними в житті. Тобто змінити своє ставлення.

Є така теорія, що, наприклад, якщо я народився 10 березня в Австралії, а ви народилися 10 березня в Україні, то наші натальні карти будуть різними – залежно від місця і часу народження.

Абсолютно, це правда, тому шо нульова точка гороскопу буде різною. Це називається асцендент, найважливіша точка, від якої відраховуються події в житті.

Тому у мене питання, наскільки складно робити загальні, не персоналізовані, гороскопи для знаків зодіаку, аби вони були релевантними для всіх людей? 

Загальні гороскопи, ті, які я роблю на своєму каналі, показують сфери, які міститимуться в житті у людини. Але при цьому вони не вказують конкретні речі: у когось співпадає, у когось ні. Співпадає особливо в тих, у кого сильні характеристики знаку зодіака. Але плюс ще події відбуваються по знаку Місяця і знаку асцендента, який розраховується по часу й місцю народження. Тому ці аспекти не накладаються: тільки при особистих консультаціях і розрахунках ми бачимо якісь важливі події, але загальні тенденції програються і їх можна бачити.

Наскільки реально сьогодні, беручи до уваги вашу популярність, отримати приватну натальну карту і консультацію?

На жаль, наразі це неможливо, бо я не беру нових клієнтів. Я більше не маю часу.

А як влаштована ваша робота, і чим ще ви диверсифікували своє захоплення, якими науками? Я знаю, що ви використовуєте карти таро. Що ще є у вас в арсеналі?

Я дуже люблю таро й карти. У мене бабуся гадала на звичайних гральних картах, до неї приходили гадати додому. Я дуже люблю ще оракул Ленорман, користуюся рунами. З ними у мене пов’язано багато історій, навіть видіння. Я за своєю спеціальністю вчителька математики, тобто дуже люблю цифри, тому мене надзвичайно захоплює нумерологія.

Як ви опинилися в Австралії і звідки ви родом?

Я родом з Миколаївської області, моя мама й сестра досі там живуть. Мене ще з дитинства дуже цікавили інші країни, мені подобалися інші мови і культури, я завжди мала мрію подорожувати. Так сталося, що моя подруга поїхала жити в Австралію. Вона мене запросила в гості, тоді мені дуже сподобалася ця країна, щасливі й позитивні люди, спокій, відчуття безпеки. І я вже тут живу 20 років.

Як ви розвивали свій особистий бренд та професійні навички? Як до вас прийшла популярність?

Астрологія завжди була для мене хобі, і я ніколи не збиралася займатися цим професійно. А канал народився випадково, коли мій син виставив одне з моїх відео на YouTube. Відео було створено для моїх друзів, я навіть не знала, що воно потрапить в Інтернет і його зможуть побачити інші люди. Коли мені почали писати коментарі під тим відео і запитувати, коли ж буде наступне, то я вирішила спробувати. Підписників ставало більше, звісно, я навіть не думала, що це може стати роботою, що це можна комерціалізувати. При цьому мені завжди подобалося вчитися астрології, я відвідувала різні конференції в Америці, Англій, Австралії, пробувала різні техніки. З часом почала робити консультації, в результаті я зробила тисячі консультацій. Це була найкраща практика й школа. Мої перші консультації коштували 50 доларів, я навіть боялася їх робити. А потім, зі збільшенням охочих, мені доводилося підвищувати ціну. І на даний момент моя консультація коштує 3 тисячі євро, але я роблю їх дуже мало.

Але при цьому, на початку кар’єри астролога я мала свій ювелірний бізнес, який я не збиралася полишати.

Це був рітейл чи ви створювали колекції?

У мене був магазин, для якого ми з ювелірами створювали дизайни прикрас. Це те, що я дуже люблю. У мене з цим бізнесом пов’язана фантастична історія. Взагалі я дуже вірю у візуалізацію, те, що мрії збуваються легко. У моєму житті я люблю щось дуже сильно загадувати. Саме загадувати, а не дуже хотіти. Бо коли ми чогось дуже хочемо, то у нас з’являється страх не отримати це. Тоді ми наче відштовхуємо від нас бажання. Це не те, щоб бажання, а візуалізація майбутнього. Я малюю картини майбутнього й уявляю собі бажане. Наприклад, я бачила в Австралії надзвичайно красивий ювелірний магазин зі скляними вітринами. Одного разу я помітила, що цей магазин пустий, власник переїжджав. Тоді я зв’язалася з власником магазину, який на той час мав контракт на оренду простору, який він не міг анулювати. Він мені віддав цей простір за умови, що я перепідпишу контракт своїм ім’ям. Так я отримала магазин, не вклавши в нього жодного долара. З шикарними стелажами, освітленням, килимами, вітринами. Магазин, який коштував шалених грошей, я отримала за безцінь. Більше того, колишній власник магазину познайомив мене з усіма постачальниками, які дали мені безкоштовно коштовності на ім’я власника під реалізацію. В Австралії цей магазин у мене був 10 років.

Розкажіть щодо вашої соціалізації. Я бачив, що ви були на Тижні моди в Парижі, брали участь в стритстайлі. Також маєте колаборації з брендами. В історії є багато відомих фактів, коли у Крістінана Діора була гадалка й астролог, Коко Шанель полюбляла містику. Наскільки сьогодні популярно брендам, відомим людям та домам моди звертатися до таких людей, як ви, для консультацій?

Мені фактично не потраплялися люди, які зовсім не вірять в гороскопи. Найбільш популярні питання серед компаній та бізнесменів: «А коли краще починати щось? Якою є дата старту, аби той чи інший бізнес був успішний?» Відомі творчі люди, співаки, актори мають дуже багато сумнівів. Дуже багато моїх клієнтів саме зі сфери шоу-бізнесу, акторського світу. Щодо модних домів, то я нещодавно зустрічалася з директором модного дому Dolce&Gabbana у Венеції, і ми обговорювали ці питання, вони навіть зробили сукню в єдиному екземплярі зі знаками зодіаку. Кінопродюсери теж завжди дуже цікавляться, коли починати зйомки; співаки питаються, на яку дату ставити концерт, щоб всі квитки були продані. Це часті запити.

Реально дати відповідь на такі буденні питання?

Так, у будь-якому разі ми можемо ілюмінувати дати, коли не потрібно щось починати. Дні, які дійсно погані і невдалі. Можна говорити про кращі й гірші періоди для початку чогось. Звісно, погані періоди – це не про те, що не потрібно нічого робити. Просто коли ми говоримо про пластичну операцію, то це категорично ні. А коли те, що можна спробувати, і це не нестиме за собою поганих наслідків, то можна це робити.

Я пам’ятаю, що на початку війни у вас було дуже багато відео, присвячених тому, що буде полегшення ситуації, сприятливі дні для переговорів тощо. І багато людей жили від відео до відео цією надією. Зараз багато експертів з вашої сфери говорять, що неможливо передбачити дату закінчення війни, її результат, бо дуже багато складових.

Єдине що я бачила, то це те, що Плутон символізує війну. Це важка планета. І наразі вона змінює знак, що буває раз в 15 – 20 років. Наразі він перебуває між цими двома знаками, і вийде остаточно 20 листопада наступного року. Тоді, на початку 2022 року, мені не хотілося в це вірити, тому що ми завжди хочемо як краще. І мені абсолютно не хотілося вірити в те, що це може затягнутися так надовго. Дуже хорошим був проміжок для закінчення війни влітку цього року. Навіть для переломного, ключового моменту. Я вірю, що переговори велись в цей час. Мені здавалося, що могло щось статися на користь України. Але не сталося. Все ж всі сторони повинні погодитися, щоб щось сталося.

Це правда, що астрологи бачать при створенні натальної карти дату смерті людини?

У нас є кілька дат, які можуть символізувати смерть людини. Тому дуже важко сказати. Звісно, якщо людині 96 років, то тоді легше знайти ту дату. Загалом кожна людина має кілька ключових точок упродовж життя, коли вона може піти. Їхня кількість у кожного різна. Це залежить від готовності самої людини. Тому дуже важко сказати, чи піде людина з життя чи ні.

Я мала кілька таких гороскопів, коли бачила можливу смерть. Це були саме молоді хлопці, у яких мала відбутися дуже сильна трансформація, надзвичайно складна. Маю сказати, що важливо знати передісторію. Наприклад, в тих випадках були хлопці з наркозалежністю. Тому там була ймовірність, що вони підуть у той час. На жаль, так і сталося. Якщо людина абсолютно здорова, без залежностей, то важко передбачити смерть.

У нас було багато питань від підписників до вас щодо пошуків себе, свого покликання. Я знаю дуже багато дорослих людей, які досі в активному пошуці себе. Буває дуже складно опинитись в потрібний час в потрібному місці, щоб зрозуміти, чого ти хочеш. І, враховуючи мій досвід, коли я вже вибрав, чим хочу займатися, але я до цього прийшов абсолютно випадково. І коли я прийшов до астролога, то вона сказала, що моє покликання це журнали, фінанси та створення краси, менеджмент і маркетинг. Тим я й займаюся як головний редактор журналу майже 15 років. Як влаштована історія з призванням в астрології? Як ви визначаєте покликання людини або обмежуєте сфери, в яких вона може бути успішною?

Це залежить від гороскопа. У декотрих видно дуже чітко, що людина схильна тільки до дуже серйозних сфер, у інших чітко видно, що це підприємець. А є люди, у яких сильна тілька Венера, тобто те, що пов’язане з красою. Сюди може відноситися все, що пов’язане з комфортом, затишком, солодощами або квітами, парфумами – це все про кафе, салони, фешн-індустрію, модельний бізнес тощо. Тоді важливо звертати увагу на інші положення. Але я хочу сказати, що покликання – це не щось одне на все життя, бо у більшості людей в різні періоди життя можуть бути різні сфери у покликанні. Я можу сказати по собі, що я дуже люблю викладати. Свого часу я була вчителькою, потім я викладала мову в Австралії – мені дуже це було близьким, поки я не поміняла це на ювелірний бізнес. Прикраси мені теж дуже подобаються. Це було основною діяльністю, поки я не почала займатися астрологією, таро та езотерикою. Тобто це може бути кілька періодів життя з різними покликаннями, коли людина має на це вказання в гороскопі – розвиватися в різних сферах. Але точно можна вказати, визначити коло сфер, з яких людина може обирати. Я ще дивлюся сильні сторони характеру. Наприклад, дуже сильна сторона комунікації, спілкування з людьми, відповідно це може бути журналістика, консультування, викладання тощо. Це все можна побачити і вирахувати в гороскопі.

Поговорімо про трансерфінг реальності, бо для багатьох це скептична історія, хоча я вважаю, що Всесвіт дає можливість реалізувати ті бажання, які здавалися навіть нереальними.

Абсолютно. У цьому контексті я можу розповісти ще одну історію. Маючи вже свій ювелірний магазин, у мене був один літній чоловік, якому було за 90 років. Він часто заходив, купував прикраси на подарунки. І у цей час мені дуже хотілося полетіти в Америку на семінар, пов’язаний з позитивним мисленням. Не було вільних грошей, і я думала про те, як би я хотіла все ж туди потрапити. Тоді я дізнаюся, що цей мій клієнт залишив мені у спадок 25 тисяч доларів. Я отримала ці гроші і витратила їх на поїздку в Америку. Вони просто прийшли до мене нізвідки.

Чи є правила, як і коли загадувати бажання?

Загадувати бажання – це більш побутові, на ближній час амбіції, які краще загадувати в період зростання місяця. Програмування варто робити кожен день і присвячувати цьому принаймні 30 хвилин в день. Це як мріяти, уявляти себе в кіно: писати сценарій свого майбутнього життя, ніби це вже сталося. Помедитуйте, візуалізуйте те життя, яке ви хочете жити. Робіть це так, ніби це реально: відчуйте запахи, почипайте руками, відчуйте текстуру. Взагалі найкраще прописувати, наприклад, я це роблю в телефоні. І найпотужніше це записування голосових на телефон, які ви можете слухати як афірмацію. Не забувайте про свої мрії. Те, на чому ми фокусуємося – збувається.

А є випадки, коли ти чогось дуже хочеш, але це не приходить? Не з причини страху, а іншої, яка від нас не залежить. Наприклад, ти любиш людину, а вона тобі не відповідає взаємністю.

Так, тут ще задіяна воля іншої людини. Тоді це не потрібно. Ми інколи не усвідомлюємо, що це для нашого блага. Прийде хтось краще. А всі люди зустрічаються нам для того, щоб ми змінилися, пройшли певний урок. Але якщо не судилося бути з цією людиною, в цьому житті, можливо, ви узгодили це в минулому житті. Ще буває так, що бути з якоюсь людиною означає стримувати розвиток нашої душі.

Як правильно загадувати бажання в Новорічну ніч?

У Новорічну ніч буде ретроградний Меркурій, де корінь «ретро» означає те, що ми робили раніше. Важливо зустріти Новий рік в знайомому для вас місці або з людьми, яких ви знаєте, а не в новій компанії. Навіть можна одягнути не нову сукню, а ту, що ви одягали раніше. Також робити той же ритуал, який знайомий для вас. Наприклад, писати бажання на листочку, підпалювати та кидати в бокал з шампанським – і випивати. Бажано не придумувати щось нове в цей Новий рік, страви готувати улюблені. Для того, аби було відчуття чогось знайомого. Меркурій – це планета комунікацій. Було б дуже добре зателефонувати комусь, кого, можливо, ви давно не бачили.

Чи маєте ви ресурс, щоб зробити великий курс чи школу, навчати людей цьому мистецтву?

В наступному році я планую зробити річний курс, який почнеться в січні. Це буде 366 афірмацій, медитацій та візуалізацій. Курс називатиметься «Високосний рік з Анжелою Перл».

Як людям зберігати позитивне мислення, перебуваючи у постійному стресі та небезпеці? Які поради ви можете дати щодо впровадження позитивного мислення?

Важливо відволікатися на повсякденні справи, рутину, тому що коли ми маємо режим, ритм життя, то це завжди заспокоює, дає відчуття безпеки. Крім цього, важливого дивитися і слухати тільки позитивні новини. Я, наприклад, в 2022 році рятувалася переглядом «Ліги Сміху». В жодному випадку не можна зациклюватися, перебувати в потоці постійних поганих новин – ви не можете змінити те, що відбувається зараз. Найголовніше зараз – піклуватися про свій емоційний стан. Випромінювати енергію радості життя дасть значно більше позитивного впливу.

Ви вірите в долю, в те, що все наперед визначено?

Я вважаю, що доля – це наш характер. Я прийшла до такого висновку, вивчивши тисячі гороскопів. Коли дивишся на характер людини, вже можна сказати, які людина має амбіції. Я думаю, що кожен має свою долю, але вона залежить від нашого характеру. Водночас я вірю, що людина своїми бажаннями і намірами може змінити свою долю.

Як ви опинилися на Тижні моди?

Це зовсім неочікувана для мене історія, яка почалася в травні. Я отримала лист, що мене номінували як кращого позитивного астролога на премію WIBA в рамках Каннського кінофестивалю, і я навіть подумала, що це шахраї – забагато приходило мені листів, які були шахрайськими. Тож я навіть не повірила у те, що мене запросили. Тоді я зателефонувала і запитала щодо цього, врешті номінація виявилася правдивою. По-перше, я не знала, що мене настільки знають, що я настільки популярна. Все ж я проживаю в Австралії, дуже далеко від іншого світу. Також в Австралії я мало спілкуюся з російськомовними людьми, і тільки коли я прилетіла в Канни в травні, мене зупиняла кожна друга людина. Для мене це було справжнім здивуванням. Зі мною була моя австралійська подруга, яка взагалі не розуміла, що відбувається (сміється). У мене був шок, що мене настільки знають. Вже потрапивши на червону доріжку кінофестивалю, я зустрілася з великою кількістю представників світу моди, які почали пропонувати всілякі колаборації, реклами суконь тощо – це було справді сюрреалізмом для мене. Для мене це було неймовірно цікаво, немов світ казки. Там мені й запропонували відвідати Тиждень моди, Венеційську бієнале – я із задоволенням погодилася. З того часу моє оточення дуже змінилося. Мене дійсно здивувало, що попри факт, що мої гороскопи російською мовою, англомовна аудиторія відвідуваних мною подій знала мене. Нещодавно я мала зустріч з голівудською зіркою Ребел Вілсон. Мені досі не віриться, що люди такого рівня мене дивляться і хочуть підтримувати зі мною контакт. 

Я отримую щодня сотні повідомлень, що я змінила чиєсь життя на краще. Це цінно, бо найважливіше, коли даруєш людям щастя.

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).