script async="async" src="https://securepubads.g.doubleclick.net/tag/js/gpt.js">

Вайб 60-х і рок-н-рол Манчестеру: колекція Chanel Métiers d’art 23/24

Тренды
11.12.2023
ПОДЕЛИТЬСЯ
Поєднання образу рок-зірки з вишуканістю
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Для мене Манчестер — місто музики», — зізнається Вірджинія Віард. «Він спонукає до творчості». Так, для показу колекції Chanel Métiers d’art 2023/2024 модний будинок вирушив у Манчестер — місто, в якому народилися зіркові рок-гурти Joy Division, The Smiths, New Order, The Hollies та Bee Gees.

Сьогодні галасливі вулиці міста також приваблюють поціновувачів музичної культури. Французький дім, який завжди підтримував мистецтво у різних його виявленнях, не став винятком: показ Métiers d’art пройшов на півночі Манчестера. Шоу відбулося наприкінці дня — акцент у колекції був на чуттєвих кольорах, на яких значно легше сфокусуватися в сутінках, і, традиційно, матеріалі твід.

«Твід займає центральне місце в цій колекції. Я багато думала про Габріель Шанель, але не хотіла відтворювати образ Коко, коли вона носила піджаки герцога Вестмінстерського», — розповідає про власне натхнення дизайнерка Вірджинія Віард. «Я взяла приклад з Коко, яка додавала кольору до свого твіду. Я додала їм яскравого попдуху».

Лососево-рожевий, гарбузовий, яблучно-зелений, гірчичний, небесно-блакитний, червоний та відтінок іржі — калейдоскоп кольорів фокусувався радше на жіночності образу часів 60-х, аніж на рок-н-рольному луці. Водночас сучасні коди Chanel віднайшли своє місце в ланцюгах внизу піджаків і курток. Контрастні тканини, скомбіновані з майстерністю, стали даниною легендарній засновниці дому Габріель «Коко» Шанель.

Спідниці з запахом, мініспідниці годе, шорти-бермуди, сорочки й пальта з твіду, шотландського трикотажу й кашеміру — на показі британський стиль гармонійно поєднався з естетикою Chanel. Айтеми колекції прикрашали пір’я й вишивка, квіткові мотиви, а капелюхи і ювелірні ґудзики з чарівністю доповнили ретро-ансамблі.

Для тих, хто бажає зануритися в музичну сцену Манчестера, модний дім пропонує звернути увагу на образи зі шкірою, денімом й хутром. Безумовано, колекція Chanel Métiers d’art 2023/2024 надає можливість бути різними — і осяйною рок-зіркою, і шанувальниками музичної культури, які полюблюють вишуканість.

Читайте також: Готика і witchcore — знову в моді або як одягається «сучасна відьма».

ПОДЕЛИТЬСЯ
На сайте доступны аудиозаписи статей, подкасты и рекомендации стилистов в аудио-формате. Такие материалы отмечены соответствующим знаком(слева).